Στυλιανίδης: Δεν έχει γίνει αυτοκριτική στη ΝΔ για την ήττα στις εκλογές

"Θα έχει πρόβλημα η χώρα αν δεν πάρουμε τα χρήματα"

Στυλιανίδης: Δεν έχει γίνει αυτοκριτική στη ΝΔ για την ήττα στις εκλογές
Την ανάγκη να ανοίξει συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την επόμενη μέρα της παράταξης, εξέφρασε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον Real FM.
«Δεν έχει γίνει αυτοκριτική. Η αυτοκριτική δεν γίνεται με μονολόγους αλλά με διάλογο. Πρέπει συλλογικά να ανοίξει αυτή η διαδικασία της συζήτησης, σε όλα τα όργανα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο θέμα ηγεσίας στη ΝΔ σημείωσε ότι θα ήταν λάθος «ο καθένας μας ατομικά να θέτει τέτοια ζητήματα» και πως ζήτημα ηγεσίας «προκύπτει ή δεν προκύπτει ��έσα από τις ίδιες τις διαδικασίες».
Όπως τόνισε ο ίδιος, η ΝΔ έχασε την εκλογική μάχη αλλά «η πολιτική μάχη συνεχίζεται και η έκβασή της θα κριθεί από την κομβική απόφαση που θα κριθεί να πάρει η κυβέρνηση». Στη συνέχεια έκανε λόγο για αξιολόγηση των «όποιων λαθών έγιναν» στη Συγγρού, εκφράζοντας τη γνώμη ότι σύντομα η ΝΔ «θα χρειαστεί να παίξει πάλι έναν ιστορικό ρόλο».
Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση, αλλά και στις δανειακές ανάγκες της χώρας, ο κ.Στυλιανίδης εκτίμησε πως αν δεν πάρει η Ελλάδα τα χρήματα των επόμενων δόσεων θα έχει πρόβλημα.
«Ο κ.Τσίπρας έχει δύο επιλογές. Ή να τα βρει με την Ευρώπη και να μην βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έχει τριγμούς στο εσωτερικό του, ή να μην τα βρει και να πάει τη χώρα σε περιπέτειες, πράγμα που το απευχόμαστε όλοι» τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η ουσία είναι ότι ή θα πρέπει εμείς να προχωρήσουμε σε κάποιες μεταρρυθμίσεις για να πάρουμε τα χρήματα του προγράμματος ή δεν θα προχωρήσουμε και δεν θα πάρουμε τα χρήματα που τα χρειαζόμαστε και θα έχουμε πρόβλημα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top