«Δούρειο Ίππο του Πούτιν» χαρακτηρίζουν τον Τσίπρα οι Sunday Times

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει προβλήματα για την Ευρώπη»

«Δούρειο Ίππο του Πούτιν» χαρακτηρίζουν τον Τσίπρα οι Sunday Times
«Ελλάδα: ο δούρειος ίππος του Πούτιν» αναφέρουν σε δημοσίευμά τους για τη χώρα μας οι Sunday Times, οι οποίοι συνοδεύουν το κείμενο με μια πολύ… χαρακτηριστική φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα να σέρνει τον Δούρειο Ίππο τον οποίο ιππεύει ο ημίγυμνος Βλάντιμιρ Πούτιν!

Κατά τον αρθρογράφο Μάθιου Κάμπελ, οι ενέργειες της Ελλάδας σχετικά με τη Ρωσία έκαναν τους Ευρωπαίους διπλωμάτες να τρέχουν καθώς «οι ευρωπαϊκές χώρες γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο το ελληνικό χρέος αλλά και τη γεωπολιτική μιας όλο και πιο ασταθούς ηπείρου».
st.jpg
Σύμφωνα με τους Sunday Times, αρχικά η στάση της Ελλάδας σόκαρε τις Βρυξέλλες αλλά πλέον είναι ξεκάθαρη η στρατηγική της Ρωσίας η οποία «βλέπει την Ελλάδα ως δούρειο ίππο για να επιτεθεί στην ΕΕ εκ των έσω».

Η στάση αυτή της Ελλάδας, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα, «θα προκαλέσει ακόμη πιο τοξικές σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας, περιπλέκοντας τις διαπραγματεύσεις για το χρέος».

Μάλιστα, οι Sunday Times κάνουν λόγο για γνωριμία του Αλέξη Τσίπρα με «ανθρώπους του Πούτιν», όπως η Πρόεδρος του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δ��ύμας Αλεξέι Πουσκόφ, που βρίσκονται στην αμερικανική λίστα κυρώσεων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top