Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι

Από βδομάδα «οργώνει» την Ευρώπη και ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την «πυροσβεστική» του παρέμβαση στο «Bloomberg

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι

​Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Γάλλο ομόλογό του, στο Παρίσι.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, θα συναντηθεί με τον Μισέλ Σαπέν εκτάκτως, καθώς το αρχικό πλάνο ήταν να μεταβεί τη Δευτέρα το πρωί στο Λονδίνο, και εν συνεχεία στην «Πόλη του Φωτός».

Ωστόσο, το «άτυπο» δείπνο του Στρασβούργου ανάμεσα σε Μέρκελ, Ολάντ και Σούλτς, άλλαξε τις ισορροπίες, επομένως και το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ο οποίος θα δει τον Γάλλο ομόλογό του στις 18:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, ενώ στις 19:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να ακολουθήσει και κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να εξηγήσει στον Μισέλ Σαπέν τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και στους δανειστές, την οποία και ξεκαθάρισε με «πυροσβεστική» παρέμβαση στο «Bloomberg» ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως:

«Θα αποπληρώσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις απέναντι σε ΕΚΤ και ΔΝΤ. Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε. Παρά το γεγονός ότι υπ��ρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ».

«ΟΡΓΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Μετά την επιστολή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο την οποία και «χαιρέτισε» ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Αλέξης Τσίπρας είναι στα τηλέφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ από αύριο ετοιμάζεται να «οργώσει» την Ευρώπη.

Την Δευτέρα θα επισκεφθεί την Κύπρο, την Τρίτη την Ρώμη και την Τετάρτη θα μεταβεί διαδοχικά στις Βρυξέλλες και το Παρίσι για τις συναντήσεις του με τον κ. Γιούνκερ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα, τηλεφώνησε στον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι εξηγώντας του πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μία αμοιβαία συμφωνία, ενώ δέχτηκε και τηλεφώνημα από τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπήρξε κάποια ένταση στην συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο του είπε ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες και πως δεν θέλει να δοθεί η αίσθηση για το αντίθετο.

Τέλος, και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το δείπνο που είχε με Μέρκελ και Ολάντ για να του πει πως έγινε κουβέντα για την Ελλάδα, ωστόσο αυτή ήταν σε καλό κλίμα, ενώ τον διαβεβαίωσε πως Βερολίνο και Παρίσι περιμένουν τις ενέργειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top