Τσίπρας σε Bloomberg: «Θα αποπληρώσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις απέναντι σε ΕΚΤ και ΔΝΤ»

Καθησυχάζει τους Ευρωπαίους μέσω επιστολής του ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Με επιστολή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνει καθησυχαστικός ως προς το ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις δανειακές της υποχρεώσεις και βέβαιος πως η χώρα μας θα φτάσει σε συμφωνία με την ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την επιθυμία του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και πως σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να «δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης», το οποίο θα αποβλέπει στο κοινό συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

«Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Αντιθέτως, αυτό που σημαίν��ι είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους. Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη».

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr , αυτή η επιστολή του Πρωθυπουργού έρχεται ως «πυροσβεστική» παρέμβαση, μετά και το «άτυπο» δείπνο Ολάντ-Μέρκελ-Σουλτς όπου σύμφωνα με πηγές ο Γάλλος Πρόεδρος προσέφερε τη στήριξή του στην Γερμανίδα Καγκελάριο, με τους ηγέτες να συμφωνούν πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top