Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με ΕΕ και Ελλάδα για να λυθούν οι διαφορές

Μέχρι τον Λευκό Οίκο έφτασε η ανησυχία

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας στη διαμάχη με τους Ευρωπαίους, επιχείρησε σήμερα ο Λευκός Οίκος στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και εμμέσως φαίνεται να προσφέρεται να αναλάβει «μεσολαβητής» για να επιλυθούν οι διαφορές.

Συγκεκριμένα στον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου υποβλήθηκε η εξής ερώτηση: «H ελληνική κυβέρνηση έχει επαφές αυτή την εβδομάδα (με τους Ευρωπαίους). Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση προχθές από την συνομιλία του Προέδρου με τον νέο Πρωθυπουργό. Ποια είναι η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην δήλωση της νέας κυβέρνησης (Τσίπρα) ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές για την επιμήκυνση της αποπληρωμής.

Ο εκπρόσωπος κ. Ερνεστ απάντησε ως εξής: «Δεν έχω συγκεκριμένη αντίδραση στην ανακοίνωση αυτή. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι, ο Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό Τσίπρα νωρίτερα την εβδομάδα, γιατί όπως ξέρετε, οι ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια τώρα, εργάζονται στενά με την ΕΕ και τους Ελληνες, για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε την οικονομική και δημοσιονομική αστάθεια που έχουμε δει στην Ευρώπη. Και αυτή- η αστάθεια- έχει επιπλοκές και επιπτώσεις τόσο στην αμερικανική οικονομία όσο και στην παγκόσμια οικονομία ασφαλώς. Επομένως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με την ΕΕ και αυτό σημαίνει συνεργασία με την νέα ελληνική κυβέρνηση για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτές τις διαφορές και να επανέλθει η Ελλάδα, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας, διότι τελικά αυτό θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της αμερικανικής οικονομίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top