Αποκλειστικό Star: «Καβγάς» Σόιμπλε με Ντάισελμπλουμ για την επίσκεψη στην Αθήνα!

Δικαιωμένος αισθάνεται από τις εξελίξεις ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Αποκλειστικό Star: «Καβγάς»  Σόιμπλε με Ντάισελμπλουμ για την επίσκεψη στην  Αθήνα!

«Δικαιωμένος» αισθάνεται πλέον ο Β. Σόιμπλε, από την τροπή που πήρε η επίσκεψη του Γ. Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα!

Ο λόγος ήταν ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε συστήσει στον επικεφαλής του Eurogroup να μην έρθει στην Αθήνα, επιμένοντας να αρχίσουν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο. Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης είχε συμφωνήσει στην αρχή της εβδομάδας να στείλει έναν συνεργάτη του στις Βρυξέλλες, κάτι που ματαιώθηκε όταν η Αθήνα αποφάσισε να κάνει τις συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Ο Σόιμπλε, όπως ανέφερε ο Τ. Τέλλογλου, είχε πει στον Ντάισελμπλουμ ότι χωρίς να τελειώσει η αξιολόγηση δεν θα έπρεπε να δώσει λάθος σήματα στην Αθήνα.

Όταν όμως ο Ντάισελμπλουμ επέμεινε, τότε ο Σόιμπλε είπε ότι δεν έχει εντολή από το Eurogroup να έρθει στην Αθήνα, αλλά στην «Ευρώπη υπάρχει ελευθερία μετακίνησης», οπότε δεν μπορούσε να τον εμ��οδίσει να ταξιδέψει. Φρόντισε όμως με την δήλωση του εκπροσώπου του, πριν ο Ολλανδός προσγειωθεί στην Αθήνα, να υπενθυμίσει ποιος πληρώνει για την διάσωση των χωρών σε κρίση.

Ανάλογο σκηνικό διαφωνίας υπήρξε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Βερολίνο, ανάμεσα στον Σόιμπλε και πάλι αλλά με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μ. Σουλτς, τον οποίο επίσης φέρεται να προειδοποίησε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας ότι στέλνει λάθος μηνύματα στην Αθήνα με την επίσκεψή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top