CNBC: Ο Τ��ίπρας ίσως καταλήξει να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι πιστωτές θα “λυγίσουν” πρώτοι;»

CNBC: Ο Τσίπρας ίσως καταλήξει να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι πιστωτές θα “λυγίσουν” πρώτοι;» αναρωτιέται το CNBC σε αναφορά του για τις διαπραγματεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Όπως αναφέρει ειδησεογραφικό δίκτυο, «ο Αλέξης Τσίπρας ίσως καταλήξει να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο από την κόντρα με την Γερμανία, τον μεγαλύτερο πιστωτή της Ελλάδας».

Το CNBC αναφέρεται στις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη για την τρόικα και το πρόγραμμα της Ελλάδας και επισημαίνει πως οι Γερμανοί ξεκαθαρίζουν πως δεν συζητούν το οποιοδήποτε κούρεμα του χρέους και απαιτούν η Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες της.
tsip.jpg
«Εάν δεν επιτευχθεί μια λύση σύντομα, οι συνέπειες για τους Έλληνες θα είναι δραματικές» εκτιμά το αμερικανικό δίκτυο, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- και τις δηλώσεις του Γιώργου Ρωμανιά για τις συντάξεις τον Μάρτιο.

Το CNBC σημειώνει πως πολλοί στην αγορά ελπίζουν ότι ο Τσίπρας θα δει πιο ρεαλιστικά τα πράγματα και εκτιμά ότι αυτό ενδεχομένως να συμβεί όταν βρεθεί μπροστά σε ουσιαστικό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Το μόνο ξεκάθαρο από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι ότι οι Έλληνες περιμένουν μια αλλαγή όσον αφορά το κατεστημένο. Εάν δεν μπορέσει να το πετύχει αυτό σύντομα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας ίσως βρεθεί και πάλι να κάνει προεκλογικό αγώνα» καταλήγει η αναφορά του CNBC. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top