Telegraph: Τέλος παιχνιδιού. Ώρα να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη

Βλέπει σύγκρουση εταίρων και τελικά στάση πληρωμών

Telegraph: Τέλος παιχνιδιού. Ώρα να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη

«Τέλος παιχνιδιού. Ώρα η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη και να προχωρήσει» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Telegraph, πριν τη συνάντηση Βαρουφάκη-Νταϊσελμπλούμ.

«Είναι πλέον ώρα η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, να χρεοκοπήσει και να προχωρήσει. Τα γράφω αυτά με βαριά καρδιά γιατί οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις για τον μέσο Έλληνα θα είναι καταστροφικές, ωστόσο δεν υπάρχει άλλη πρακτική λύση» τονίζει ο αρθρογράφος Άλιστερ Χελθ, ο οποίος αναφέρει ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πίσω αλλά ούτε και η Γερμανία για τη διαγραφή χρέους.

1234.jpg
«Δυστυχώς, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας σοσιαλιστής με ψευδαισθήσεις. Δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου και ηγείται ενός κόμματος που δεν αποδέχεται την πραγματικότητα. Ωστόσο, έχει δίκιο σε κάτι: οι Έλληνες υπέφεραν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και κάτι πρέπει να αλλάξει. Το πρόβλημα είναι όμως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει σε καταστροφή» τονίζει ο αρθρογράφος της αγγλικής εφημερίδας στη συνέχεια.

«Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι ένα νέο ελληνικό νόμισμα με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καταστροφή. Θα υποτιμηθεί, ο πληθωρισμός θα επιστερέψει και θα ακολουθήσει οικονομική παρεκτόπιση και πόνος» τονίζει στη συνέχεια το δημοσίευμα.

Ο αρθρογράφος τονίζει στη συνέχεια ότι η ευρωζώνη ήταν ένα λάθος από την αρχή και εκτιμά ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι πολύ πιθανό να διαλυθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top