Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ντάισελμπλουμ - Τσίπρα

Πρώτη δημοσίευση: 30/01/2015 13:57

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ντάισελμπλουμ - Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε στις 14:30 η συνάντηση του προέδρου του Eurogroup Γ.Ντάισεμπλουμ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο άντρες συζήτησαν περίπου μισή ώρα για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, ενώ αυτή την ώρα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος βλέπει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκη.

geroun2.jpg

Ο Ολλανδός πολιτικός, ο οποίος έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 14:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδεύεται από τον επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Τον κ. Ντάισελμπλουμ υποδέχθηκε στην είσοδο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

dragasakis.jpg

Ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, θα καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση, και θα τονίσει ότι πρώτα πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί.

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι με τη σημερινή επίσκεψη του κ.Ντάισελμπλουμ ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής οικονομίας της χώρας στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι θα τεθεί στον κ.Ντάισελμπλουμ το θέμα της σύγκλησης μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος. Σύμφωνα, με τους ίδιους κύκλους το σχέδιο είναι να πληγούν όσο είναι δυνατόν λιγότερο οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ίδιοι, «ρόλο θα παίξει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Αμέσως μετά τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντήσει τον τσάρο της ελληνικής οικονομίας Γ.Βαρουφάκη, και γύρω στις 16:00 οι δύο άντρες θα κάνουν δηλώσεις .

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top