Τούρκικη εφημερίδα Sabah: «Ο Τσίπρας είναι από την Τουρκία»!

ΔΕΙΤΕ τι γράφουν και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας

Τούρκικη εφημερίδα Sabah: «Ο Τσίπρας είναι από την Τουρκία»!

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει δημοσίευμα της τούρκικης εφημερίδας Sabah, το οποίο αναφέρει ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας μας, Αλέξης Τσίπρας έχει τουρκική καταγωγή!

«Είναι εγγονός μίας οικογένειας που είχε μετακομίσει στην Ελλάδα από τη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας Κιρκλαρέλι», γράφει η Sabah.

Να σημειωθεί ότι η επαρχία Κιρκλαρελί είναι μία από τις τέσσερις επαρχίες στις οποίες διαιρείται διοικητικά η Ευρωπαϊκή Τουρκία. Βρίσκεται στα βόρεια της Ανατολικής Θράκης στα σύνορα της Τουρκίας με την Βουλγαρία και συνορεύει επίσης με τις επαρχίες Κωνσταντινούπολης, Ραιδεστού και Αδριανούπολης. Πρωτεύουσα της είναι το Κιρκλαρελί ή αλλιώς Σαράντα Εκκλησιές Θράκης όπως ήταν γνωστό επί ελληνικής κατοχής και μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών, το 1923, διατηρούσε έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Κατά τον 17ο αιώνα το χωριό άρχισε να αναπτύσσεται με ταχύτητα από πολυάριθμους Εβραίους και Σπαχήδες στρατιωτικούς, προερχόμενους από τη Βεσσαραβία. Στη συνέχεια προστέθηκαν σ' αυτούς Έλληνες και Τούρκοι από τις γύρω περιοχές. Η ελληνική κοινότητα που δημιουργήθηκε έφθασε τους 10.000 κατοίκους, διατηρώντας και ημιγυμνάσιο.

Ωστόσο, όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναπαράγει την συγκεκριμένη είδηση, η οποία αναφέρει ότι η οικογένεια του κ. Τσίπρα έχει ρίζες στην Τουρκία και, μάλιστα, ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που ο ίδιος έχει αποκαλύψει!

Η «Sabah», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην ελληνική ταυτότητα της οικογένειας του Αλέξη Τσίπρα, ούτε στην ανταλλαγή των πληθυσμών, τονίζει ότι «η Hudut αναφέρει ότι ο 40χρονος Τσίπρας είναι στην πραγματικότητα από την Τουρκία».

Η οικογένειά του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «κατοικούσε στο χωριό Μπαμπά Εσκή στο Κιρκλαρελί» στις όχθες του ποταμού Εργίνη, το οποίο οι Έλληνες ονόμαζαν Αρτεσκός.

Μάλιστα, η Hudut αναφέρει ότι ο τοπικός επικεφαλής του αριστερού κόμματος της Τουρκίας ÖDP (Κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης) στο Κιρκλαρελί, ο Νεβζάτ Τσολάκ, δήλωσε πως έχει συναντήσει τον Τσίπρα όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή Εργίνη το 2010.

Ο Tσολάκ είπε ότι ο Τσίπρας τού είχε εκμυστηρευτεί πως «η πραγματική του καταγωγή ήταν από ένα χωριό στο Κιρκλαρελί ��αι πως ένιωθε ότι ήταν στην πατρίδα του όταν πήγε στη βορειοδυτική Τουρκία».

Στη συνέντευξή του ο Τσολάκ περιέγραψε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «μια ευχάριστη και προσγειωμένη προσωπικότητα».

«Στην Αδριανούπολη νιώθω σαν στο σπίτι μου», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Νεβζάτ Τσολάκ, εξηγώντας του ότι η οικογένειά του κατάγεται από το Μπαμπαεσκί, ένα χωριό που ανήκει στην επαρχία Κιρκλαρελί.

«Είναι ένας γελαστός άνθρωπος και ήταν πολύ ευχαριστημένος για το ενδιαφέρον που δείξαμε για την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Φάγαμε και συκωτάκια μαζί» δήλωσε ο Νεβζάτ Τσολάκ στα τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top