Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ: Ξεκινά η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-εταίρων

Αισιοδοξία στο ΥΠΟΙΚ, παρά τις προειδοποίησεις από τον πρόεδρο του Eurogroup

Στην Αθήνα ο Ντάισελμπλουμ: Ξεκινά η διαπραγμάτευση κυβέρνησης-εταίρων

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου, καθώς φτάνει σήμερα στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ.Ντάισεμπλουμ, αφού προειδοποίησε τις ελληνικές αρχές ότι εάν η νέα κυβέρνηση επιμείνει και τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις τότε μπορεί να εκτροχιαστούν οι μεταρρυθμίσε��ς και να καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, έρχεται στην Ελλάδα για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και το νέο οικονομικό επιτελείο και να συζητήσουν από κοντά όλα τα παραπάνω

Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι με τη σημερινή επίσκεψη του κ. Ντάισελμπλουμ ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής οικονομίας της χώρας στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι θα τεθεί στον κ.Ντάισελμπλουμ το θέμα της σύγκλησης μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος. Σύμφωνα, με τους ίδιους κύκλους το σχέδιο είναι να πληγούν όσο είναι δυνατόν λιγότερο οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ίδιοι, «ρόλο θα παίξει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Πάντως, ο πρόεδρος του Eurogroup δηλώνει έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, αν και όπως είπε, «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».

«Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει. Η Ελλάδα τρέφει τη φιλοδοξία να παραμείνει στην Ευρωζώνη και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της», πρόσθεσε ο κ.Ντάισεμπλουμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top