Το «σχέδιο Τσίπρα»: Οι άξονες των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε στον Σουλτς

Στις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης η καταπολέμηση της διαφθοράς

Το «σχέδιο Τσίπρα»: Οι άξονες των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε στον Σουλτς

Πέντε άξονες περιλαμβάνει το «σαρωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» και προτεραιοτήτων της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση με τους εταίρους σε εντελώς νέα βάση.

Το σχέδιο το παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Σουλτς ένα συνολικό σχέδιο και όπως είπε ο κυβερνη��ικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαπιστώθηκε κοινή βάση ότι με τις πολιτικές λιτότητας η ΕΕ δεν θα βγει από την κρίση.

Το κυβερνητικό σχέδιο, που αποτελεί και την κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι η βούληση για καταπολέμηση της διαφθοράς, η διαφάνεια, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση το περιουσιολόγιο.

Οι άξονες αυτού του σχεδίου είναι οι ακόλουθοι:

1. Η βούληση της κυβέρνησης για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς σε συνδυασμό με την αναθεώρηση προς τα κάτω, των «εξωπραγματικών στόχων» για πρωτογενή πλεονάσματα που υπάρχουν μέχρι το 2020.

2. Η χρηματοδότηση του προγράμματος εθνικής ανασυγκρότησης που προβλέπει ένα νέο, ευρωπαϊκό New Deal, που να συμπληρώνει το πακέτο Γιούνκερ.

3. Αναπροσανατολισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

4. Εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος, κάτι που όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Σουλτς βρήκε πολύ λογικό.

5. Λήψη αναγκαίων μέτρων βιωσιμότητας του χρέους και να δοθεί λύση με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους, να υπάρξει μορατόριουμ αποπληρωμής των τόκων και ρήτρα ανάπτυξης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top