Σαμαράς: φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθούν πολύ σύντομα οι προειδοποιήσεις μας

Η Ασημακοπούλου γραμματέας της ΚΟ, ποιοι θα είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Σαμαράς: φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθούν πολύ σύντομα οι προειδοποιήσεις μας

«Έγιναν ακριβώς όσα προειδοποιούσα» ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι σε περιφέρειες που περίμεναν όλοι «Βατερλό» της ΝΔ, όπως στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το κόμμα του κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά του.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη ή ότι δεν μπορούσαμε να πάμε καλύτερα» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο για τη ΝΔ αν δεν υπήρχε αποσυσπείρωση τα τελευταία 24ωρα πριν τις εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στα πρώτα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Το βράδυ των εκλογών δήλωσα ότι εύχομαι οι φόβοι μας να διαψευσθούν . Τώρα θα φανεί αν είναι κατασκευασμένος φόβος ή αν είναι προάγγελος όσων λέγονται».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε «πώς να εξηγήσει κανείς ότι πριν καν αναλάβουν προσέλαβαν όσους απολύθηκαν ακόμα και με πλαστά πτυχία και ότι σταμάτησαν τις ιδιωτικοποιήσεις;».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι καταργεί τον έλεγχο του ΑΣΕΠ στους διορισμούς του Δημοσίου, ότι «τινάζει στο αέρα τη συμφωνία για την Κόσκο», όπως και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ότι ετοιμάζει ην επιστροφή του ασύλου στα πανεπιστήμια και αν είναι δυνατόν και την επιστροφή των αιώνιων φοιτητών.

Ανέφερε ακόμα ότι αν κέρδιζε η ΝΔ θα ολοκληρωνόταν η τελική αξιολόγηση από την τρόικα και ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε τη βοήθεια χρέους. «Αν είχαμε κερδίσει η χώρα θα έμπαινε στον δρόμο της ανάπτυξης, ενώ τώρα μπαίνει στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα» υποστήριξε.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού ότι χρησιμοποιούν «προπαγανδιστικά επιχειρήματα» για να πλήξουν τη ΝΔ, την οποία «θέλουν να βυθίσουν στην εσωστρέφεια», ενώ ως «το πιο ανήθικο» επιχείρημα χαρακτήρισε «τον θόρυβο που έκαναν ότι δεν ήθελα τάχα να παραδώσω» και έδωσε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή για το συμβάν, αποδίδοντας ουσιαστικά την ευθύνη στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσίπρα.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί «όλοι αυτοί που δημιούργησαν πρόβλημα πρωτοκόλλου, δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν ό κ. Τσίπρας έβριζε σκαιότατα τη ΝΔ από τη Ρόδο».

Παραδέχθηκε όμως ότι η ΝΔ έκανε πολλά επικοινωνιακά λάθη (στα οποία συμπεριέλαβε και τον ΕΝΦΙΑ), αλλά και οργανωτικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στις πρόσφατες εκλογές δεν υπήρχαν εκπρόσωποι της ΝΔ σε πολλά εκλογικά τμήματα.

Τέλος, ανακοίνωσε την επανασύσταση του Πολιτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών, χωρίς να ανακοινώσει όμως την πλήρη σύνθεσή του, ότι θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής ο Ν. Κακλαμάνης και για Γραμματέας της ΚΟ η Α. Μ. Ασημακούλου, ότι κατά σειρά κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, ενώ ανακοινώθηκε και επισήμως ότι νέος εκπρόσωπος της ΝΔ θα είναι ο Κώστας Καραγκούνης.

«Πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να παίξει τον ιστορικό της ρόλο» κατέληξε ο κ. Σαμαράς. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top