Αιχμές Κυριάκου και Άρη κατά του Αντώνη Σαμαρά

Με αφορμή την ήττα της ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Αιχμές Κυριάκου και Άρη κατά του Αντώνη Σαμαρά

Αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και άλλα γαλάζια στελέχη άφησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του Star, Live U, ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχολιάζοντας τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Όπως εξήγησε ο κ.Σπηλιωτόπουλος, μπορεί ο ίδιος να μην έβαλε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, ωστόσο ήταν πρόθυμός να βοηθήσει το κόμμα.

«Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μου ζητήσει την παραμικρή βοήθεια. Στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση κανείς δεν μου ζήτησε να στηρίξω το κόμμα ούτε επικοινωνιακά» είπε με πικρία ο κ.Σπηλιωτόπουλος.

«Δεν καταφέραμε να είμαστε ενωμένοι και οργανωμένοι» είπε, κάνοντας λόγο για «βαριά ήττα της ΝΔ»

«Από τις ευρωεκλογές κάναμε μια τελείως λάθος ανάγνωση του αποτελέσματος των ευρωκλογών. Αντί να προχωρήσουμε πιο επιθετικά μπροστά για να αγκαλιάσουμε τη μεσαία αστική τάξη, να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να κάνουμε άνοιγμα στο μεσαίο ή στο κεντρώο χώρο εν τούτοις κάναμε εντελώς το αντίθετο. Πισωγυρίσαμε και κάναμε μια στροφή στην πιο λαϊκίστικη πολιτική, η οποία μας συρρίκνωσε ,μας περιθωριοποίησε από τα μεσαία και πιο παραγωγικά στρώματα στην κοινωνία» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι ο λόγος που δεν κατέβηκε υποψήφιος, ενώ θα μπορούσε εύκολα να εκλεγεί, ήταν γιατί δεν τον εξέφραζε αυτή η πολιτική.

«Πρέπει να είμαστε πιο ειλικρινείς. Όταν έχεις μια βαριά ήττα, εκ των πραγμάτων είσαι υποχρεω��ένος να μπεις σε συζήτηση για την ήττα αυτή, να δούμε τι μας έφταιξε σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο επικοινωνίας, η οποία ήταν παιδαριώδης. Επενδύσαμε στο φόβο και αυτό ήταν εντελώς λάθος. Κάναμε αμυντική πολιτική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια ψύχραιμη επικοινωνιακή πολιτική» τόνισε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αντώναρου περί αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ, τόνισε «ότι δεν τίθεται θέμα προσώπου, αλλά πρέπει να επαναπροσεγγίσουμε το ιδεολογικό και πολιτικό μας στίγμα»

«Κάποιοι άνθρωποι απέτυχαν» είπε, ρίχνοντας τα βέλη του στην Σοφία Βούλτεψη. «Η επικοινωνιακή πολιτική με το χαρτί υγείας απέτυχε» είπε με νόημα.

Ο κ.Σπηλιωτόπουλος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να προταθεί ο κ.Κώστας Καραμανλής για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όπως είπε ο ίδιος επικοινωνεί με τον κ.Καραμανλή, για τον οποίο είπε «ότι έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει τι πρέπει να κάνει».

Μητσοτάκης: Χάσαμε το κέντρο. Πρέπει να αυξήσουμε τη διείσδυσή μας στις παραγωγικές ηλικίες

Νωρίτερα, αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά άφησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την ήττα της ΝΔ, τονίζοντας πως θα πρέπει να εκτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα «χωρίς εσωστρέφεια και αμφισβήτηση προσώπων»

«Δύο βασικά συμπεράσματα βγάζω από το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρώτον, χάσαμε το κέντρο, από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Δεύτερον, πρέπει να αυξήσουμε τη διείσδυσή μας στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Υπογράμμισε πάντως ότι η απελθούσα κυβέρνηση έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αν και όπως είπε, δεν ερμηνεύτηκε σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός που έγινε δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου. «Από το καλοκαίρι και μετά χάσαμε τη μεταρρυθμιστική μας ορμή και αυτό συνέβαλε στο αποτέλεσμα των εκλογών», εκτίμησε.

Τόνισε πάντως ότι η Ν.Δ. θα ασκεί το καθήκον της ως αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας τις αστοχίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης.Αναφερόμενος στο χθεσινό κραχ του Χρηματιστηρίου σχολίασε, ότι «κάθε φορά που ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το στόμα του, απομειώνεται η περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top