Με τα πόδια και το σακίδιο στην πλάτη έφτασε ο Γ. Βαρουφάκης στο υπουργείο Οικονομικών

To... "σεμνά και ταπεινά" του Τσίπρα εφάρμοσαν και άλλοι υπουργοί

Με τα πόδια και το σακίδιο στην πλάτη έφτασε ο Γ. Βαρουφάκης στο υπουργείο Οικονομικών

​Το’ πε και το’ κανε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης και ξεκίνησε από τώρα να διάγει… λιτό βίο. Απόδειξη το γεγονός ότι αποφάσισε να πάει την πρώτη μέρα στο υπουργείο Οικονομικών με τα πόδια και όχι με πολυτελές αυτοκίνητο.

Μάλιστα έξω από το υπουργείο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν τον νέο υπουργό να καταφτάνει πεζός στο υπουργείο, χωρίς συνοδεία αστυνομικών, όπως μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοί του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δημοσιογράφοι δεν τον κατάλαβαν και τον αναγνώρισαν οι μαθητές ενός επαγγελματικού λυκείου που είχαν πάει στο υπουργείο Οικονομικών εκπαιδευτική εκδρομή!

Όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτός από τις νέες συνήθειες που θέλει να… επιβάλει στο υπουργείο, θέλει να θεσπίσει και νέους κανόνες ορθογραφίας.

Έτσι, έχει αποφασίσει ότι το όνομά του θα το γράφει με ένα «ν».

Ο λόγος; Τον έχει ήδη εξηγήσει ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του, τονίζοντας ότι εξαιτίας αυτής του της… ιδιοτροπίας είχε προβλήματα με την δασκάλα του.

«Είχα αι��θητικό πρόβλημα με τα δύο “ν”, δεν μ’ άρεσαν από το Δημοτικό και κάποια στιγμή το έγραψα, το δοκίμασα να το γράψω με ένα “ν” και είχα μια δασκάλα, Τετάρτη δημοτικού, η οποία μου το έσβησε και μου έβγαλε δύο μονάδες, που τότε το να αφαιρέσεις δύο μονάδες στο Δημοτικό ήταν τεράστιο. Το 10 το έκανε 8. Το 8 τότε σήμαινε ότι είσαι στούρνος! Και θυμώνω και αρχίζω και το γράφω συνεχώς με ένα “ν”. Και κάποια στιγμή, όταν ήμουν 13, σε ένα βιβλιοπωλείο έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο του Γιάνη Κορδάτου, ο οποίος το γράφει με ένα “ν”, και λέω “να το”. Τελείωσε, αυτό ήταν. Εξιλέωσις», είχε δηλώσει ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Σεμνά και ταπεινά η άφιξη κι άλλων υπουργών στα γραφεία τους

Τη γραμμή που έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ζητώντας από τους υπουργούς του να μην προκαλούν και να μην επιδίδονται σε σπατάλες, ακολούθησαν επίσης ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη.

Ο κ. Σκουρλέτης έφτασε στο υπουργείο πριν ακόμα ανατείλει ο ήλιος, οδηγώντας ο ίδιος ένα αυτοκίνητο χαμηλού κυβισμού. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστός και με διάθεση για χιούμορ, αφού είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν προέβλεψαν να βάλουν έναν υπεύθυνο για τα καιρικά φαινόμενα, αφού λόγω βροχής δυσκολεύτηκε στην κίνηση.

Νωρί, νωρίς στο υπουργείο κατέφτασε και η κα Φωτίου, η οποία χαιρέτισε θερμά τους δημοσιογράφους, λέγοντάς τους ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών τέλος, Ν. Βαλαβάνη, όπως έγραψε και το star.gr, έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών και αποθεώθηκε από τις συγκεντρωμένες καθαρίστριες, ενώ όταν εκείνες άρχιζαν να την φωνάζουν "κυρία υπουργέ", εκείνη τους είπε: "Να με λέτε Νάντια"!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top