Άρχισαν τα όργανα στην κυβέρνηση: Έξαλλοι Μάρδας και Μπαλάφας με τις εξαγγελίες των υπουργών

Έπρεπε να περιμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού

Άρχισαν τα όργανα στην κυβέρνηση: Έξαλλοι Μάρδας και Μπαλάφας με τις εξαγγελίες των υπουργών

​Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, άρχισαν τα όργανα στην κυβέρνηση και ο λόγος είναι οι εξαγγελίες που έκαναν οι υπουργοί κατά τη διάρκεια των τελετών παράδοσης – παραλαβής, χωρίς να περιμένουν πρώτα τις προγραμματικές δηλώσεις που θα γίνουν στη Βουλή από τον πρωθυπουργό.

Πρώτος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο οποίος χωρίς να μασήσει τα λόγια του είπε:

«Νομίζω ότι χρειαζόταν από τους υπουργούς μας λίγο μεγαλύτερη φειδώ. Τι εννοώ; Είναι δύσκολο… Ξεκινάς να μην θες να πεις τίποτα, αλλά τελικά κάτι λες. Δεν βγήκαν έξω από το πλαίσιο των προεκλογικών μας δηλώσεων, αλλά θα έλεγα και το τονίζω και το εννοώ: πάμε σε λίγες μέρες σε προγραμματικές δηλώσεις δια του προέδρου και πρωθυπουργού, όλοι είναι λογικό να έχουμε μία φειδώ στον πολιτικό μας λόγο», είπε.

Ενοχλημένος φάνηκε λίγο αργότερα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Μάρδας είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι υπουργοί να κάνουν ανακοινώσεις πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ακούστε τις προγραμματικές και μετά ξετινάξτε μας».

Εκτός από αυτό πάντως, ο κ. Μάρδας τόνισε ότι προβλήματα που συνδέονται με κοινωνικές αδικίες θα επιλυθούν σύντομα και υπογράμμισε ότι το 2015 θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση σέβεται τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για τον προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ για τις δηλώσεις Ρωμανιά ότι τον Μάρτιο θα είναι λίγο σφιχτά τα πράγματα με τις συντάξεις επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν μηχανισμοί σε επίπεδο Ευρώπης που μπορούν να σώσουν μια τέτοια κατάσταση αν χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top