Κατρούγκαλος: Σε 30 μέρες επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.500-3.500 απολυμένοι

Ποιους αφορά και τι θα γίνει με την "προσωπική διαφορά";

​Tην άμεση επαναπρόσληψη, μέσα σε ένα μήνα, 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας προανήγγειλε το πρωί της Πέμπτης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ.Κατρούγκαλος, δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για την ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Οι απολυμένοι προέρχονται από τις δεξαμενές των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των καθηγητών των ΕΠΑΛ και κάποιες άλλες κατηγορίες.

Κληθείς να απαντήσει που θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015 και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.

Στους 2.500 με 3.500 υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε πως και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, όμως δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.

Για τον αν θα καταργηθεί ή όχι η αποκαλούμενη «προσωπική διαφορά» στο Δημόσιο, είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, το οποίο θα έρθει αργότερα και συνεπώς δεν συνιστά την πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο.

Τι ακριβώς είναι η προσωπική διαφορά

Η προσωπική διαφορά, είναι το τμήμα της αμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων που δεν περικόπηκε, όπως προβλεπόταν από το ενιαίο μισθολόγιο και συνεχίζει να καταβάλλεται. Υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ λαμβάνουν ακόμα την προσωπική διαφορά, δηλαδή αμείβονται υψηλότερα από τον προβλεπόμενο στο ενιαίο μισθολόγιο βασικό μισθό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top