Ν. Ρωμανιάς: «Θα είναι σφιχτά τον Μάρτη για τις συντάξεις»-Στρατούλης:«Εγγυημένες οι συντάξεις»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο νέος Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης

​Καθήκοντα νέου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναλαμβάνει από σήμερα ο Νίκος Ρωμανιάς και με το καλημέρα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το πολύπαθο ασφαλιστικό μας σύστημα.

Ο κ. Ρωμανιάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις συντά��εις από τον Μάρτιο.

«Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις. Από τον Μάρτιο όμως θα είναι σφιχτά τα πράγματα. Δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα το κάνω φεύγοντας από εδώ», είπε ο κ. Ρωμανιάς, όμως φάνηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας:

«Θα βρούμε λύση και θα το ρυθμίσουμε. Έχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης πέρα της κρατικής».

Μετά τις δηλώσεις Ρωμανιά, παρενέβη τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης για να διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σε επικοινωνία που είχε η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον κ. Μάρδα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων, ενώ αμέσως μετά παρενέβη και ο κ. Στρατούλης, ο οποίος είπε:

«Ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι όσα προβλήματα υπάρχουν θα λυθούν. Σας διαβεβαιώνω ότι εγγυόμαστε και το τελευταίο ευρώ των συντάξεων που θα καταβάλλονται κανονικά όχι μόνο τον Γενάρη, τον Φλεβάρη και τον Μάρτη, αλλά για όλο το χρόνο και για όλα τα χρόνια. Όποια προβλήματα υπάρχουν θα τα λύνουμε γρήγορα με κοινωνική ευαισθησία και με κριτήριο ότι πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των αγροτών και του ��αού μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top