Ο Γιούνκερ αποκαλύπτει: Τι είπα στον Τσίπρα την επόμενη των εκλογών

Λέει «όχι» σε διαγραφή χρέους – «Σεβόμαστε την Ελλάδα, να μας σεβαστεί και αυτή»

Ο Γιούνκερ αποκαλύπτει: Τι είπα στον Τσίπρα την επόμενη των εκλογών

Ρητά και κατηγορηματικά απορρίπτει το ενδεχόμενο μιας διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους, τα μέλη της ��υρωζώνης δεν θα δεχθούν αυτή την απαίτηση της Αθήνας» σημειώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξή του στη Le Figaro.

jucnker.jpg
Ο Γιούνκερ ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός στο διάλογο, ενώ αποκαλύπτει και το τι είπε στον Αλέξη Τσίπρα στην επικοινωνία που είχαν την επόμενη των εκλογών.

«Μου είπε ότι δεν βλέπει τον εαυτό του ως έναν κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά ως μια πρόκληση και του απάντησα ότι η Ευρώπη δεν είναι ένας κίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά μια πρόκληση» σημειώνει ο Γιούνκερ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα αλλά και η Ελλάδα «θα πρέπει να σεβαστεί την κοινή γνώμη και τα κοινοβούλια της υπόλοιπης Ευρώπης».

Συνεχίζοντας, ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι η ουσία όσων έχουν συμφωνηθεί δεν αλλάζει αλλά δεν αποκλείει διακανονισμούς επί της συμφωνίας.

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός Grexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστηρίζει ότι η ΕΕ θέλει την Ελλάδα ως έναν «εποικοδομητικό παράγοντα στη ζώνη του ευρώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top