Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη: θέλουμε εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και επενδύσεις

Τι είπε για την κρατική συμμετοχή στις τράπεζες και το πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων

Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη: θέλουμε εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και επενδύσεις

Στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης για εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της επίσκεψης του επικεφαλής της ευρωζώνης Ντάισελμπλουμ και του προέδρου της Ευρωβουλής Σουλτς,

Σχετικά με το σημερινό «κραχ» στον γενικό δείκτη του ΧΑ και στον τραπεζικό δείκτη, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «είχαμε πολλά κραχ στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και στο χρηματιστήριο», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα του κράτους αλλά με τρόπο που δεν θα προκαλέσει προβλήματα».

Σχετικά με το «πάγωμα» των ιδιωτικοποιήσεων και τις αντιδράσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε: «υπάρχουν επενδυτές και επενδυτές, αν βλέπουν ότι μία ιδιωτικοποίηση δεν θα γίνει να αλλάξουν διαδικασίες». Συμπλήρωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση «ετοιμάζει ένα μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών» και ότι «πέρα από την Ελλάδα της μιζέριας υπάρχει και η Ελλάδα των δυνατοτήτων» .

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ακόμα σχετικά με το ενδεχόμενο «ρήξης» στις κρίσιμες επαφές με τους δανειστές το επόμενο διάστημα:

«Ούτε και ρήξη αλλά ούτε και συνέχιση μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή».

Για τις αλλαγές στην φορολογία τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αναδιανομή των φόρων και θα δημιουργήσει μία βάση για την φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top