Ρουσόπουλος: Τα λάθη στρατηγικής της ΝΔ έδωσαν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ

«O ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει αντιμέτωπος με τις υποσχέσεις του» ανέφερε

Ρουσόπουλος: Τα λάθη στρατηγικής της ΝΔ έδωσαν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στα λάθη στρατηγικής τα οποία διέπραξε η Νέα Δημοκρατία και της κόστισαν την εκλογική ήττα αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm.

«Έγιναν κάποια λάθη που δεν είναι τωρινά» ανέφερε ο πρώην υπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή να δώσει η ΝΔ τη μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές με κομματικούς υποψηφίους. «Έπρεπε να στηρίξει υπάρχοντες δημάρχους. Έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αέρα» ανέφερε.

Κριτική διατύπωσε ο κ. Ρουσόπουλος και σχετικά με την επιλογή προβολής του “success story”. «Αν δημιουργείς μεγάλες προσδοκίες το αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο αυτό που περιμένει ο κόσμος» τόνισε, αλλά επισήμανε ότι «αυτό κάνει και ο σημερινός πρωθυπουργός. Οι προσδοκίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Μακάρι να υλοποιηθούν αυτά που υποσχέθηκε. Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν είναι ότι δεν υπάρχει θέληση. Θα έρθει η Αριστερά αντιμέτωπη με αυτό και με τον κακό εαυτό του παρελθόντος, της υποσχεσιολογίας δεκαετιών».

Για τη ΝΔ και τα αίτια της εκλογικής ήττας ανέφερε: «Ένα κόμμα που έχει χάσει πρέπει να συζητήσει το θέμα. Να ακούσει τον πρώην πρωθυπουργό. Έκανε πάρα πολλά πράγματα αυτή η κυβέρνηση, δυσάρεστα για τον κόσμο αλλά ευχάριστα για το μέλλον της χώρας. Δεν μπορεί κάποιος να χρεώσει τα πάντα στον Σαμαρά και να πιστώσει τα καλά σε κάποιους άλλους».

Όπως επίσης ανέφερε ο Θ. Ρουσόπουλος, «η ΝΔ δεν δικαιούται να μ��ν κοιτάζει τα πράγματα κατάματα» , ενώ ζήτησε «να μην οδηγηθεί από αντιπαραθέσεις προσωποπαγείς σε διασπάσεις».

Σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδρίου δήλωσε ο πρώην υπουργός:

«Ένα συνέδριο δε θα σκεφθεί μόνο με τη λογική του νυν αρχηγού ή κάποιων που θα ήθελαν να είναι αρχηγοί. Θα πρέπει να κινηθούν με ενότητα γιατί είχαμε ήδη διασπάσεις. Είδαμε τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ είναι η παράταξη των εθνικών επιλογών. Τις μείζονες επιλογές τις έχει κάνει η ΝΔ».

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στον ενοποιητικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο Κώστας Καραμανλής τις κρίσιμες στιγμές.

Τέλος, για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την παράδοση-παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην υπουργός σχολίασε:

«Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να είναι εκεί να παραδώσει στον κ. Τσίπρα. Ίσως παρασύρθηκε από κάποιους που τον συμβούλευσαν. Άλλο να παραδίνεσαι, άλλο να παραδίδεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top