Πανηγυρικοί τόνοι στα ΜΜΕ της Ρωσίας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Τι γράφουν για τη διαφωνία με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πανηγυρικοί τόνοι στα ΜΜΕ της Ρωσίας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Με πανηγυρικούς τόνους συνεχίζουν να υποδέχονται τα ρωσικά ΜΜΕ την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και εξαιτίας των ενστάσεων της νέας κυβέρνησης στο ανακοινωθέν για τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

«Οι Έλληνες αποποιούνται τη σκληρή ευρωπαϊκή ρητορική ως προς τη Ρωσία και αυτό μπορεί να βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει ενίσχυση των κυρώσεων» γράφει η οικονομική εφημερίδα RBK (RosBusinessConsulting). Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης ότι στον λογαριασμό της στο twitter η αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, απέφυγε να τοποθετηθεί για τις διαφωνίες που προέκυψαν με την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα δίδαξε στις Βρυξέλλες ένα μάθημα δημοκρατίας» αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος του κρατικού ρωσικού πρακτορείου ΡΙΑ- Νοβόστι, για τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης για την Ουκρανία και την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι ο νέος σύμμαχος της Ρωσίας;» διερωτάται η ρωσική υπηρεσία του BBC, ενώ η προσκείμενη στον Πούτιν ιστοσελίδα Vzglyad.ru αναφέρεται στην θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέρ μιας γεωπολιτικής στροφής προς την Μόσχα

«Η Ελλάδα απείλησε να μπλοκάρει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας» γράφει η κυβερνητική εφημερίδα «Ρασίσκαγια Γκαζιέτα» ενώ και η εκπομπή της «Φωνής της Αμερικής» στα ρωσικά αναφέρθηκε στους φόβους για ένα «ελληνικό βέτο» στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την κρίση στη Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Ρωσίας, Φιόντορ Λουκιάνοφ, τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να εμποδίσει ένα τυχόν νέο κύμα αντιρωσικών κυρώσεων στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ» και ζήτησε να υπάρξει «ξεχωριστή συζήτηση με τον ελληνικό παράγοντα».

Πάντως, ο επικεφαλής της έδρας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, Νικολάι Καβέσνικοφ, άφησε να εννοηθεί σε δήλωσή του, ότι η οξεία δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα συμπεριλαμβάνεται σε ένα «παζάρι» της ελληνικής πλευράς με τις Βρυξέλλες, ώστε να υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Όμως, τα ρωσικά ΜΜΕ σχολίασαν και την επιλογή Τσίπρα όπως και πολλών υπουργών να ορκιστούν με πολιτικό όρκο.Την απόφαση σχολίασε μεταξύ άλλων και ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ, ο οποίος δήλωσε ότι «σε μία χώρα με τόσο ισχυρή ορθόδοξη παράδοση, η οποία διαμόρφωσε την ιστορία και την κοσμοαντίληψη του λαού, δεν υπάρχει μέλλον για καμία πολιτική δύναμη, η οποία θα αποφάσιζε να αγνοήσει την Εκκλησία και τις πνευματικές αξίες, που εκείνη προστατεύει και είναι πολύτιμη για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top