Πρώτα προγραμματικές και μετά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 13 Φεβρουαρίου (πιθανόν) η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του

Πρώτα προγραμματικές  και μετά  εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση να αναγνώσει τις προγραμματικές της δηλώσεις, λόγω των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που την πιέζουν για τη διευθέτηση άμεσων –κυρίως – ζητημάτων της οικονομίας αλλά και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής.

Ειδικότερα, το άρθρο 141 του Κανονισμού ορίζει «η κυβέρνηση οφείλει μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού να εμφανιστεί στη Βουλή και να εμφανιστεί στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων».

Η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε στις 26 Ιανουαρίου και το καταληκτικό δεκαπενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής λήγει στις 9 Φεβρουαρίου. Κατόπιν αυτών το πιθανότερο «σενάριο» είναι να προηγηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μετά από τριήμερη συζήτηση και στη συνέχεια, πιθανότατα στις 13 Φεβρουαρίου, να διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Βουλή πάντως θα συνέλθει σε σώμα στις 5 Φεβρουαρίου για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώ στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να διεξαχθούν οι ψηφοφορίες καταρχήν για την εκλογή της ν��ας Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου και στη συνέχεια για το υπόλοιπο προεδρείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top