ΝΔ: Οι εξαγγελίες των υπουργών ξηλώνουν τις μεταρρυθμίσεις και μας γυρίζουν πίσω

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και από το ΚΚΕ

​Σκληρή ήταν η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του.

Με ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ κ.Κώστα Καραγκούνη η αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζει ότι οι πρώτες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και των υπουργών του γυρίζουν την Ελλάδα πίσω και οδηγούν με βεβαιότητα σε σύγκρουση με τους ευρωπαίους εταίρους, καθώς δεν δικαιολογούν από πού θα καλύψουν τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται.

«Οι πρώτες ανακοινώσεις του κυρίου Τσίπρα φανερώνουν την αδυναμία του να καταλάβει το τι ακριβώς πάει να διαχειριστεί» σχολίασε, ενώ αναφερόμενος στις εξαγγελίες των νέων υπουργών είπε ότι «αναφέρονται σε ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια και η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων και του ασύλου των αιωνίων φοιτητών, θα οδηγήσουν τη χώρα σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρου��, αλλά και με την κοινή λογική, όταν τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί ακυρώνονται.

«Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αφαιρώντας έσοδα δεκάδων δισ. ευρώ και ανακοινώνει ταυτόχρονα αντίστοιχου ύψους δαπάνες, έντιμο είναι να ενημερώσει τους πολίτες από ποιους πόρους θα χρηματοδοτήσει το κόστος των εξαγγελιών του, αλλά και τους κινδύνους που ανακύπτουν για την ισότιμη παραμονή της χώρας στο ευρώ», πρόσθεσε

Επίσης έκανε λόγο για «εύκολα λόγια» του πρωθυπουργού, «που μπορεί να τα δικαιολογήσει κανείς σε μια νέα κυβέρνηση», αλλά «η κατεδάφιση όσων επιτεύχθηκαν σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας πο�� κέρδισε η χώρα, δεν δικαιολογούνται, ούτε συγχωρούνται».

«Δυστυχώς το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Τσίπρα φαίνεται ότι θα δικαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες μας» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

KKE: «Ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια»

«Τα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια δεν αποτελούν πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ιδιαίτερα μάλιστα που την ίδια στιγμή διακηρύσσεται η συνέχιση του δρόμου των δεσμεύσεων στην ΕΕ, της συμφωνίας με τους εταίρους, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή ανάλογου δρόμου μ' αυτόν που έφερε τον λαό στη χρεοκοπία» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο του για την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top