Π. Μοσκοβισί: «Δε θα συζητήσουμε τώρα τη διαγραφή του χρέους»

Τι είπε ο επίτροπος Οικονομίας στην Corriere della Serra

​«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει απασχόληση και να αποπληρώσει τα χρέη της. Δεν εκπέμπει μηνύματα αστάθειας, η θέση της θα παραμείνει στην ευρωζώνη». Τάδε έφη στην ιταλική Corriere della Serra, ο επίτροπος αρμόδιος για την οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως είπε, αυτό που θέλει να συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι πώς θέλει να πετύχει τον στόχο του και όχι πού θέλει να πάει.

«Θα αντιμετωπίσουμε με σαφή τρόπο, με τον Αλέξη Τσίπρα, το θέμα του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος.

Όσον αφορά στη διαγραφή του χρέους, ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι αυτή η στιγμή για να γίνει μια τέτοια συζήτηση», ενώ τόνισε ότι δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις.

«Περιμένουμε, η ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη βούλησή της, να πει με ποιον τρόπο εννοεί να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, η πλειοψηφία να παρουσιάσει τις ξεκάθαρες αποφάσεις της. Συγχαίρουμε τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Μαζί, πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, με κοινούς στόχους», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί στην ιταλική εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top