Γ. Σταθάκης: «Αλλάζει η πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια»

Τι είπε για τη σχέση με την τρόικα

Γ. Σταθάκης: «Αλλάζει η πολιτική στις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια»

​Αλλαγές στις ιδιωτικοποιήσεις και στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων προανήγγειλε ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής.

Όπως είπε, τα κόκκινα δάνεια θα είναι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή, και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αλλαγή της σχέσης με το μνημόνιο και την τρόικα, διαφορετικά, προειδοποίησε μπορεί να πνιγεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε επίσης στους τρεις τομείς, στους οποίους η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναπροσανατολίσει τις πολιτικές της προτεραιότητες και αυτοί είναι η απορρύθμιση των αγορών, οι αποκρατικοποιήσεις και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Όσον αφορά στους τομείς, στους οποίους θα υπάρχει συνέχεια με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, αυτοί είναι:

• Το νέο ΕΣΠΑ
• Η απογραφειοκρατικοποίηση του συστήματος
• Στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα με άνοιγμα νέων επιχειρήσεων
• Αλλαγή στην επαφή των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση μέσω ΚΕΠ επιχειρήσεων
• Ενίσχυση των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων
• Ενίσχυση των εξαγωγών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία
• Διεύρυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με προσανατολισμό στα μικρού και μεσαίου μεγέθους έργα.

Ο πρώην πλέ��ν υπουργός, Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, στην υψηλή απορροφητικότητα που επιτεύχθηκε στο ΕΣΠΑ και στην ίδρυση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου. Οι πρώην υφυπουργοί, κ.κ Μηταράκης και Κωνσταντινόπουλος, αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους του υπουργείου και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε ότι το κύριο πρόβλημα ήταν η χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών και κατέληξε με νόημα:

«Η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής απέθανε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top