Βαρουφάκης:Αλλάζουμε σελίδα.Τέλος τα πολλά καγιέν. Επιστροφή στο λιτό βίο με νέα συμφωνία

Χαρδούβελης: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τρενάρουμε τη διαπραγμάτευση

«Γυρίζουμε σελίδα... ως προς την λογική της αντιμετώπισης μιας αυτοτροφοδοτούμενης οικονομικής κρίσης». Αυτό τόνισε ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας Γ.Βαρουφάκης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας μεγάλο «τοξικό λάθος» το πρώτο μνημόνιο του 2010 .

Ο κ.Βαρουφάκης αναγνώρισε το έργο του προκάτοχου του Γ.Χαρδούβελη, τονίζοντας πως δεν φταίει αυτός για τα μέτρα που ελήφθησαν, αλλά η λογική του προγράμματος που δεν του επέτρεπε να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια.

«Σήμερα τελειώνει η άρνηση του προβλήματος και ελπίζουμε ότι αρχίζει η επίλυση του» είπε με νόημα

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου. Δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους στενούς δρόμους των πόλεων μας… Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έξοδα τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για τα παιδιά τους, όταν αισθάνονταν περήφανοι που δεν είχαν δάνεια και πιστωτικές κάρτες» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως εί��αι άλλο ο λιτός βίος και άλλο η πυραμιδική λιτότητα.

Όπως είπε ο λιτός βίος, η αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης θα ξεκινήσει πρώτα από το υπουργείο οικονομικών με την άμεση εξοικονόμηση πόρων και την μείωση των δαπανών.

Όπως είπε ο υπουργός «αυτή η εξοικονόμηση πόρων θα χρηματοδοτήσει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου».

Στόχος του όπως είπε, είναι «να αναδε��ξουμε και να αξιοποιήσουμε το προσωπικό του υπουργείου».

«Θα επιδιώξουμε νέα συμφωνία με τους εταίρους.Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ.Ντάισεμπλουμ να βάλουμε φρένο στα σενάρια φαρ ου εστ» τόνισε.

Σύμφωνα με το νέο υπουργό Οικονομικών, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας δημιουργείται μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Η διαβούλευση όπως τόνισε «δεν θα είναι εύκολη».
«Είμαστε όμως αισιόδοξοι» τόνισε.
Χαρδούβελης: Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τρενάρουμε τη διαπραγμάτευση
«Οι εκλογές μας πέτυχαν ακριβώς τη στιγμή που η οικονομία ήταν έτοιμη να απογειωθεί».Αυτό δήλωσε από την πλευρά του, ο απελθείς υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου.
Σύμφωνα με τον κ.Χαρδούβελη, η αβεβαιότητα έχει εκλείψει πλέον, κάτι που -όπως είπε- είναι αβάντα της νέας κυβέρνησης.
«Το θέμα της κρίσης δεν επιλύεται από τη μία μέρα στην άλλη, το 2014 επιτέλους σταθεροποιήθηκε η οικονομία», πρόσθεσε, προειδοποιώντας παράλληλα πως υπάρχουν περιορισμοί σε ό, τι αφορά τη χρηματοδότηση γι’ αυτό και «δεν υπάρχει η πολυτέλεια να τρενάρουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι Ιούνιο - Ιούλιο».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ευχήθηκε να πετύχει η κυβέρνηση, γιατί «μπορεί να μας απορροφούν οι διαφορές εντός Ελλάδος, αλλά ��ι ξένοι δεν βλέπουν ούτε κόκκινο, ούτε γαλάζιο, ούτε πράσινο Έλληνα».
Τέλος, ο κ.Χαρδούβελης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Μαυραγάνη, για την «επιτυχημένη χρονιά», τόνισε ότι ίδρωσαν μαζί, κουράστηκαν και πέτυχαν πολλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top