Ο Δημήρης Αβραμόπουλος φαβορί για την προεδρία με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώτες κινήσεις Σαμαρά για ανασυγκρότηση της ΝΔ

Ο Δημήρης Αβραμόπουλος φαβορί για την προεδρία με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προβάλει ως φαβορί για να προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Δημοκρατίας παρότι δεν είναι πρώτος στη σχετική λίστα υποψηφίων που σκέφτεται ο πρωθυπουργός όπου υπάρχουν κατά σειρά τα εξής ονόματα: Κώστας Καραμανλής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κώστας Γαβράς και ένας Πανεπιστημιακός.

Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου προβληματίζει τη ΝΔ καθώς έχει δεσμευτεί να ξαναπροτείνει τον Σταύρο Δήμα.

Με υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, οι σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά κινδυνεύουν να δοκιμαστούν σε μια χρονική συγκυρία που η ΝΔ σχεδιάζει να αντιπολιτευτεί με ρόλο εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας πιέζοντας για μεταρρυθμίσεις.

Όσο για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Καραμανλή, συνεργάτες του διέψευδαν ότι υπήρξε η οποιαδήποτε επικοινωνία ή ότι κλείστηκε συνάντηση, αλλά είναι άγνωστο τι θα απαντούσε ο πρώην πρωθυπουργός αν η πρόταση έπαιρνε σάρκα και οστά, παρότι μέχρι τώρα έχει δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται.

Ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε ήδη την ανασυγκρότηση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ.

Νέος εκπρόσωπος ορίστηκε ο Κώστας Καραγκούνης και αναμένεται να πάρουν θέσεις ευθύνης στελέχη όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ γκρίνιες για λάθη μπορεί να ακούγονται αλλά θέμα ηγεσία δεν έχει τεθεί.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Κ.Ο ενώ ήδη ��πό χθες ο κ. Σαμαράς έχει τηλεφωνικές επαφές με όλους τους βουλευτές.

Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ επιταχύνονται οι εξελίξεις για εκλογή νέας ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και πιθανοί υποψήφιοι θα είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top