Ο Ν.Δένδιας παρέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Π.Καμμένο

Τι έγινε στην τελετή παράδοσης - παραλαβής

Ο Ν.Δένδιας παρέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Π.Καμμένο

Άλλαξε χέρια το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Άμυνας. Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Δένδιας παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο στον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για την οικονομική επίθεση που δεχθήκατε από την πολιτεία και για την αγνόηση των αποφάσεων του ΣτΕ. Αποτελεί πρώτο μέλημα η αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Τα στελέχη των ΕΔ δεν έχουν ως πρωταρχικό στόχο τις απολαβές αλλά η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τις οικογένειες των στελεχών που πέρασαν δύσκολα» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Εξήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να υπάρξουν οι οικονομικοί πόροι ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο με νέα εξοπλιστικά προγράμματα» και τόνισε «σκοπός μας είναι η επανεργοποίηση της ΕΑΒ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων προκειμένου όχι μόνο να καλύψουμε τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η ελληνική αμυντική βιομηχανία να αναπτυχθεί εξαγωγικά».

Ο κ. Δένδιας δήλωσε υπερήφανος που υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαιώνοντας για το αξιόμαχο των στελεχών.

Σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκαν δίπλα στον πολίτη, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών του Norman Atlantic.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Ο κ. Καμμένος έκανε δώρο ��τον απερχόμενο υπουργό ένα G3-A3.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top