Επίθεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού στη νέα κυβέρνηση

Επικριτικές και οι αναφορές για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σκληρή και ειρωνική ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Χαι��ετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία κυβέρνηση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη”» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι η ΝΔ είναι κάθετα αντίθετη με την κατάργηση των δύο «πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια» ενώ τονίζει ότι θεωρεί αδιανόητη την υποβάθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης σχολιάζει και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που προτάθηκε για την Προεδρία της Βουλής: «Η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά».

Ποτάμι: Κακό κυβερνητικό σχήμα

Για «κακό κυβερνητικό σχήμα» πάνω σε «χωρίς αρχές συμμαχία με τον κ. Καμμένο» κάνει λόγο το Ποτάμι.

Το κόμμα του κ. Θεοδωράκη κάνει λόγο για μοιρασιά υπουργείων «με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή - από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους», ενώ εκφράζει επίσης την απορία του για την πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την Προεδρία της Βουλής: «Αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων».

«Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές, να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία» κα��έληξε το Ποτάμι.

ΠΑΣΟΚ: Δείχνουν αίσθηση του χιούμορ ορισμένες επιλογές του κ. Τσίπρα

Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Αν και από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τις πράξεις της και όχι από τη σύνθεσή της, στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Τα πρόσωπα είναι οιωνοί. Οιωνοί ετερόκλητοι και αντιφατικοί, χωρίς πολιτική συνοχή και καθαρότητα. Ας ευχηθούμε το καλύτερο για τη χώρα».

«Σημειώνουμε με ενδιαφέρον ότι ορισμένες θεσμικές επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν αίσθηση του χιούμορ» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top