Πρώτη «κόντρα» του Τσίπρα με ΕΕ: Βγάλατε ανακοίνωση χωρίς να με ρωτήσετε

Εξέφρασε δυσαρέσκεια για ανακοίνωση της ΥΠΕΞ της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την οποία έκανε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική κυβέρνηση.

mogherini-eu.jpg
Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση η γ.γ. του πρωθυπουργού: «Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται, ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top