Κενή η θέση του Ε’ αντιπροέδρου στη Βουλή: Δεν «περνάει» η πρόταση της Χρυσής Αυγής

Χρειάζεται πλειοψηφία τουλάχιστον 75 βουλευτών

Κενή αναμένεται να μείνει η θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής.
Η θέση καλύπτεται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εν προκειμένω της Χρυσής Αυγής, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφιστεί η πρότασή της όπως και στην προηγούμενη Βουλή.
Οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των αντιπροέδρων της Βουλής, οι οποίες θα ξεκινήσουν αφού προηγουμένως έχει εκλεγεί νέος πρόεδρος της Βουλής, διεξάγονται με ξεχωριστές ψηφοδόχους για κάθε αξίωμα και τα μέλη του προεδρείου εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία.
Για την ανάδειξη αντιπροέδρου απαιτείται πλειοψηφία που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 75 βουλευτές, αριθμό που θεωρείται απίθανο να συγκεντρώσει η Χρυσή Αυγή.
Υπενθυμίζεται ότι το Προεδρείο της Βουλής αποτελείται από τον Πρόεδρo, επτά Aντιπρoέδρoυς, τρεις Koσμήτoρες και έξι Γραμματείς.
Όσον αφορά τα μέλη του Προεδρείου:
Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδρος, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΣΥΡΙΖΑ).
Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ).
Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΧΑ).
Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΠΟΤΑΜΙ).
Τέλος, ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top