Σουλτς: Η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση του «όχι»

«Τον εμπιστεύομαι είναι ρεαλιστής»

«Η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων και του “όχι’» τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

«Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, είναι ρεαλιστής και θα διαπραγματευτούμε χωρίς να υπάρξουν εκβιασμοί» σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εξηγεί: «Ξέρει καλά ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και με τους εταίρους στην ευρωζώνη και στην ΕΕ».

3422.jpg
Ο Σουλτς υπογραμμίζει με νόημα πως οι κίνδυνοι αστάθειας «είναι πολύ πιο περιορισμένοι σήμερα απ’ ότι το 2009» και προσθέτει: «Η πρωτοβουλία τώρα πρέπει να ληφθεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολική συζήτησ��. Μια διαπραγμάτευση η οποία να βασιστεί σε αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό, όχι σε κατηγορίες, εκβιασμούς και τελεσίγραφα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβούλιου αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη: «Θεωρώ ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από χρόνια απόλυτης λιτότητας, ζούμε μια νέα φάση. Πολλοί κατανοούν πλέον, ότι η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα προγράμματα Ντράγκι και Γιούνκερ εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο θέτει και πάλι την ανάπτυξη στο επίκεντρο της διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, ο Σουλτς χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματιστή και χαρισματικό πολιτικό» και τονίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ και πως μαζί με την ΕΕ «πρέπει να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top