Συγχαρητήρια στον Α. Τσίπρα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Προσβλέπουμε σε μια συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση»

Συγχαρητήρια στον Α. Τσίπρα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

​Τα συγχαρητήριά της στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Α. Τσίπρα, εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεν, Τζένιφερ Ψάκι, μεταφέροντας τις προθέσεις του Λευκού Οίκου για μια συνεργασία με την νέα κυβέρνηση της χώρας.

«Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη τους και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα», δήλωσε η κα Ψάκι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι μια ιστορική φίλη και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση, προς όφελος και των δύο λαών μας».

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας το αμερικανικό ενδιαφέρον για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ όσον αφορά στο ΔΝΤ είπε:

«Παραμένουμε σε τακτική επαφή με το ΔΝΤ και με Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της προόδου ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει στην οικονομική ανάκαμψη, η οποία απαίτησε μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό».

Τέλος η κα Ψάκι αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στο δύσκολο πρόγραμμα προσαρμογής, επεσήμανε όμως ότι αν και υπάρχουν ενδείξεις ��τι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, παραμένουν ακόμα πολλές προκλήσεις.

«Σ’ αυτό το σημείο, είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας, με το ΔΝΤ και θα δούμε τι θα γίνει από εκεί», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top