Αποσύρεται από την πολιτική ο Τατσόπουλος

Θα επιστρέψει στη συγγραφή βιβλίων - Ευχαρίστησε Τσίπρα και Θεοδωράκη

Το τέλος μια σύντομης διαδρομής στην πολιτική ζωή της χώρας ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το Ποτάμι.

Ο κ. Τατσόπουλος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 αλλά και για το «διαζύγιο» από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το 2014.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη που τον δέχθηκε στο Ποτάμι, ευχήθηκε καλή τύχη στους 4 βουλευτές που εκλέγει το κόμμα του στη Β’ Αθηνών και τόνισε πως θα επιστρέψει στη συγγραφή βιβλίων.

Το πολιτικό «αντίο» του Πέτρου Τατσόπουλου από το facebook:

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου που με τη ψήφο τους μου έδωσαν την 6η θέση ανάμεσα στους 48 υποψηφίους του Ποταμιού στη Β΄ Αθήνας, μια θέση ιδιαίτερα τιμητική, όχι όμως κι εκλόγιμη. Στους 4 συνυποψηφίους μου που εξελέγησαν με το ίδιο ψηφοδέλτιο -τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον Χάρη Θεοχάρη, τον Γιώργο Αμυρά και την Αντιγόνη Λυμπεράκη- εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα βουλή.

Ο αγαπημένος μου φίλος και συνάδελφος Βασίλης Βασιλικός συνήθιζε να λέει πως "όταν παντρεύεσαι μια γυναίκα, παντρεύεσαι και τους εχθρούς της" -μια αλήθεια που ισχύει κατ' εξοχήν στην ενεργό πολιτική, όπως μου δόθηκε πολλές φορές η αφορμή να διαπιστώσω αυτά τα τρία τελευταία χρόνια.

Μολαταύτα, πάντοτε ένιωθα θλίψη για όσους μεταμφιέζουν την προσωπική τους πικρία σε πολιτική άποψη -ακόμη και όταν έχουν δίκιο- και δεν θα ήθελα να συμπεριληφθώ όψιμα στο μελαγχολικό τους παρεάκι.

Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου έδωσε την ευκαιρία να εμπλακώ τον Ιανουάριο του 2012 στην ενεργό πολιτική και που μου έδωσε επίσης την ευκαιρία, δυο χρόνια αργότερα, να απεμπλακώ από το κόμμα του προτού η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική του ομάδα οριστικά κακοφορμίσει.

υχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που με δέχτηκε στο Ποτάμι και πιστεύω ότι, παρά τις διαβολές και τις επιθέσεις εναντίον του, το Ποτάμι θα παίξει ένα ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε ν' αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική -και είχε δίκιο.

Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για ν΄ αποσυρθώ και να επιστρέψω σε αυτό που έκανα σε όλη την ενήλικη ζωή μου: να γράφω βιβλία. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την κατανόησή σας».

tatsi.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top