Τι λένε οι Γερμανοί για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Συγχαρητήρια Αλέξη!» από τον αριστερό πρωθυπουργό της Θουριγγίας

Τι λένε οι Γερμανοί για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Συγχαρητήρια Αλέξη! Συγχαρητήρια ΣΥΡΙΖΑ! Συγχαρητήρια Ελλάδα! Συγχαρητήρια Ευρώπη!» έγραψε εμφατικά στον λογαριασμό του στο twitter o Μπόντο Ράμελο, ο αριστερός πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον ευχαριστεί και να κάνει λόγο για νίκη των λαών της Ευρώπης.

bodo.jpg

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι από τα πρώτα θέματα συζήτησης στη Γερμανία και ήδη έχουν υπάρξει τα πρώτα σχόλια για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Να συνεχίσει την πορεία μεταρρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, η επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ανγκέλικα Νίμπλερ, η οποία απέρριψε ένα νέο κούρεμα του χρέους για την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας το «μη ρεαλιστικό».

Υπέρ ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αλλά με παράλληλη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο πρόεδρος της «Εναλλακτικής της Γερμανίας» (AfD) Μπερντ Λούκε.

«Τώρα δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει το ευρώ, αλλά απαιτεί διαγραφή χρέους και περαιτέρω πιστώσεις. Αυτά δεν πάνε μαζί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για τα δημοσιονομικά Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, με δήλωσή του στη «Handelsblatt» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα και τάσσεται υπέρ ενός κουρέματος.

Τέλος, η οργάνωση Europa-Union, μια συντηρητική ομάδα Ευρωπαϊστών, προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ να «μην τραβήξει το σχοινί».

«Η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει ψυχραιμία. Δεν υπάρχει νέα ευρωκρίση. Και η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα. Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - αλλά όχι με μονόπλευρους όρους. Επομένως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεργαστεί εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top