Εκλογές 2015: Στις 21.30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση

Αργά το βράδυ η εκτίμηση για αυτοδυναμία

Εκλογές 2015: Στις 21.30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση
Κατά τις 21.30 θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση για τα εκλογικά αποτελέσματα, όπως έχει ενημερώσει η Singular Logic.

Η εκτίμηση αυτή θα είναι και φέτος δυνατή εκείνη την ώρα μέσω του συστήματος SRT, το οποίο αποτελούν ειδικά κινητά τηλέφωνα σε 4.800 εκλογικά τμήματα (το 25% του συνόλου) μέσω των οποίων οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ενημερώνουν την εταιρεία με ταχύτητα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η ανάδειξη ή μη αυτοδύναμης κυβέρνησης αναμένεται πολλές ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς εξαρτάται από το ποσοστό των ψήφων που θα λάβουν τα κόμματα εκτός Βουλής.

Ο λόγος είναι ότι πρέπει να διαπιστωθεί με ασφάλεια το ποια κόμματα θα περάσουν το όριο του 3% και ποια όχι, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων και κατ’ επέκταση το απαιτούμενο ποσοστό για αυτοδυναμία.

Όπως σας έχουμε γράψει στο star.gr, η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος συναρτάται άμεσα με το εκλογικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.

Για να βγει το «χρυσό» ποσοστό της αυτοδυναμίας, υπολογίζουμε ως εξής: Για κάθε 1% που παίρνουν τα κόμματα εκτός Βουλής, το 40,4% πέφτει κατά 0,4%. Έτσι, αν τα κόμματα εκτός Βουλής συγκεντρώσουν πχ. 12%, το απαιτούμενο ποσοστό του πρώτου κόμματος για την αυτοδυναμία είναι 35,6% [40,4% - 4,8% (12 επί 0,4%)]. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top