Πως ήταν ο Τσίπρας πριν 25 χρόνια: Δείτε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση

Από μικρός στα βάσανα και τα... κανάλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πως ήταν ο Τσίπρας πριν 25 χρόνια: Δείτε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση

​Η φράση «από μικρός φαινόταν… » ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε δείξει από πολύ νωρίς την κλίση του προς τα κοινά και την πολιτική.

Μάλιστα, πριν 25 χρόνια, όταν ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 16 χρονών πρωτοστατούσε στις μαθητικές καταλήψεις που "σάρωναν" την χώρα. Τότε έκανε ως μαθητής γυμνασίου και αντιπρόσωπος του σχολείου του την πρώτη επίσημη τηλεοπτική του εμφάνιση ή τουλάχιστον την πρώτη ευρέως γνωστή, όταν η δημοσιογράφος, Άννα Παναγιωταρέα τον φιλοξενούσε στο στούντιο της Δημόσιας Τηλεόρασης στο πλαίσιο της εκπομπής "Τετ-α-τετ με την Άννα".

Ο κ.Τσίπρας χωρίς την Περιστέρα δίπλα του, αλλά με πυκνό μαλλί και κούρεμα α λα Έλβις Πρίσλεϊ, φορώντας ένα κολεγιακό που ήταν η μεγαλύτερη «τρεντια» της εποχής , εμφανίστηκε τότε ως ένα από τα ηγετικά στελέχη των σχολικών καταλήψεων.

«Θα θέλαμε να είναι δικαίωμά μας το να μπορούμε να κρίνουμε εμείς ,αν κάποια ώρα θα θελήσουμε να λείψουμε από το μάθημα», έλεγε τότε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο των μαθητικών κινητοποιήσεων ο σημερινός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να μην υποβαθμίζει την προσωπικότητα των μαθητών.

Για να θυμού��ται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, οι καταλήψεις εκείνης της εποχής ξεκίνησαν όταν ο τότε υπουργός Παιδείας Ν.Κοντογιαννόπουλος επέβαλε ένα πειθαρχικό βαθμολόγιο, ένα “point system” αρνητικής βαθμολογίας για τους «άτακτους» μαθητές. Οι αναταραχές σε γυμνάσια και λύκεια γρήγορα πήραν την μορφή καταλήψεων, οι οποίες κράτησαν για αρκετούς μήνες και είχαν αιματηρή κατάληξη με τη δολοφονία του 38χρονου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top