Ε. Βενιζέλος: «Αν χρειαστεί θα στηρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς... λεβεντιές»

«Σημαντικό ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή»

Ε. Βενιζέλος: «Αν χρειαστεί θα στηρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς... λεβεντιές»

​Στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις πρόσφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αξία».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή εν πάση περιπτώσει ευρύτατης συνεργασίας με κορμό το πρώτο κόμμα. Εάν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τον στηρίξουμε, αλλά για να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική και όχι ερασιτεχνισμούς, αντιφάσεις και περιττές λεβεντιές», υποστηρίζει ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά τονίζει ότι έχει τεράστια σημασία το ποιος θα είναι τρίτο κόμμα, ποιος θα έχει την τρίτη εντολή και προθέτει:

«Αλλά υπάρχουν κι άλλοι διεκδικητές της τρίτης εντολής. Ένας εξ αυτών είναι η “νέα ΔΗΜΑΡ”, το θολό Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη, που έχει συγκεντρώσει στις όχθες του στελέχη της παλιάς ΔΗΜΑΡ, απολίτικους, οι οποίοι τώρα ανακάλυψαν ότι έχει σημασία η πολιτική και νεοφιλελεύθερους δεξιούς κάποιοι από τους οποίους έπαιξαν ρόλο ακόμη και στην κυβέρνηση της περιόδου ’90-’93. Ένα ετερόκλητο μίγμα, δηλαδή».

Στο άρθρο του ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι: «Δημοκρατικά μπορείς να ψηφίσεις και τα μεγαλύτερα λάθη», φέρνοντας για παράδειγμα την άνοδο και την πτώση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

«Η ιστορία όμως δεν θα επαναληφθεί έτσι, είμαι σίγουρος. Ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει γιατί πρέπει να αντιδράσει. Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία ο αγώνας που δίνουμε τις μέρες αυτές σε όλη τη χώρα. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας υπόστασης και προοπτικής για την πατρίδα και την Παράταξη», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top