Χατζηδάκης στο star.gr:Αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφιερώνει μαντινάδα στον Τσίπρα

"Μόνο η ΝΔ μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το Μνημόνιο"

​Μια ανάσα πριν από την κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας με το άνοιγμα της κάλπης για την εκλογή κυβέρνησης, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος της ΝΔ στην Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, κάνει έναν απολογισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, στέλνει τα δικά του μηνύματα στον ελληνικό λαό και αφιερώνει μέσω του star.gr, σαν γνήσιος Κρητικός, μια μαντινάδα όλο νόημα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Μην τα πετάς τα λόγια σου, σαν άχυρο στ' αλώνι, γιατί τα παίρνει ο άνεμος και ποιός τα συμμαζώνει» προειδοποιεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Χατζηδάκης ,με αφορμή τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά το ελληνικό χρέος και τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως λέει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, το "κούρεμα" του χρέους που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σενάριο "εξωπραγματικό", διότι «το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους βρίσκεται στα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και όχι ιδιωτών. Άρα οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να το διαγράψουν».

Σύμφωνα με τον πρώην υπο��ργό, «μια λειτουργική και win-win πρόταση είναι, να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή για μερικά χρόνια ακόμη, με σχετική περίοδο χάριτος και με σταθερά επιτόκια για τα πρώτα διμερή δάνεια, να μειωθούν σε ρεαλιστικότερα επίπεδα οι ετήσιοι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να διατηρούμε την αξιοπιστία μας και να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές για την ανάπτυξη, ώστε η χώρα να παράγει περισσότερο πλούτο και να αυξηθεί το ΑΕΠ».

Απευθυνόμενος στους Έλληνες ��ου σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο, γιατί είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική λιτότητας που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κ.Χατζηδάκης προειδοποιεί πως «δεν πρέπει τώρα να πυροβολήσουμε τα πόδια μ��ς».

«Βρισκόμαστε στο παρά πέντε της δικαίωσης των θυσιών, αλλά και στο παρά πέντε της καταστροφής. Η ΝΔ κράτησε τη χώρα όρθια στο ευρώ, έφτιαξε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και από την ύφεση περάσαμε πλέον σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» συνεχίζει ο κ.Χατζηδάκης, εκτιμώντας πως μόνο μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, «μπορεί να αποκλιμακώσει το πολιτικό ρίσκο, να κλείσει την διαπραγμάτευση και να βγάλει την χώρα από το Μνημόνιο μέσω της προληπτικής γραμμής στήριξης και της ανάπτυξης» .

Ωστόσο, όπως παραδέχεται στο star.gr, ο πρώην υπουργός, ακόμη και η παράταξη του έκανε λάθη.«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το κόμμα των αλάθητων. Θα θέλαμε να είμαστε πιο θαρραλέοι με τις διαρθρωτικές αλλαγές για τις απελευθερώσεις αγορών και την ανάπτυξη, αλλά μην ξεχνάτε πως είχαμε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ -αρχικά και με τη ΔΗΜΑΡ- που σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν τις δικές τους προτεραιότητες. Παρά τις αντιδράσεις, όμως, έγινε δουλειά υποδομής και μεταρρυθμίσεις» προσθέτει ο γαλάζιος υποψήφιος, υπενθυμίζοντας κάποια από τα έργα που έγιναν στο Υπουργείο Ανάπτυξης

«Τα σταματημένα έργα στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους ξεκίνησαν, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Στο ΕΣΠΑ, ανεβήκαμε από τη 18η στη 3η θέση της Ε.Ε., ως προς τις απορροφήσεις. Ο νέος αγορανομικός κώδικας ενίσχυσε τον ανταγωνισμό. Με τη διαβληθείσα «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ προωθήθηκαν 281 παρεμβάσεις απελευθέρωσης της αγοράς και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά στις τιμές. Τα καταστήματα ανοίγουν περισσότερες Κυριακές, όπως στην Ευρώπη. Με το νέο νόμο-πλαίσιο για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων ήδη καταργήθηκε η υποχρέωση άδειας λειτουργίας για 103 οικονομικές δραστηριότητες και 897 επαγγέλματα» εξηγεί ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας πως χάρη σε όλες αυτές τις αλλαγές η Ελλάδα από την 100ή θέση ανήλθε στην 61η μεταξύ 189 χωρών στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα και τώρα μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

Κληθείς τέλος να απαντήσει τι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία την Κυριακή και αν για παράδειγμα η κρισιμότητα των στιγμών απαιτούσε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης είναι κατηγορηματικός πως «η ΝΔ πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τις εκλογές, διότι είναι ο μοναδικός εγγυητής για την ευρωπαϊκή πορεία».

«Η όποια κυβέρνηση εθνικού σκοπού προϋποθέτει έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός ευρωπαϊκής λογικής και εκτός της λογικής κάθε επενδυτή. Λέει πως θα διαγράψει το 50% του χρέους, θα διακόψει τις ιδιωτικοποιήσεις, θα κρατικοποιήσει την Ολυμπιακή και την ακτοπλοϊα, θα καταργήσει όλους τους φιλοεπενδυτικούς νόμους που μας έβγαλαν από την ύφεση του -7% του 2012. Δηλαδή, θα οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική απομόνωση και θα διώξει κάθε επενδυτή, καταδικάζοντας τους ανέργους σε μόνιμη ανεργία. Πως να συνεργαστούμε, λοιπόν;» διερωτάται, αποκλείοντας έτσι μετεκλογική συνεργασία με την Κουμουνδούρου.

Της Άννας Σταματιάδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top