Independent: Άγαμος κομμουνιστής «Χάρι Πότερ» ο Τσίπρας

Ανησυχία στις Βρυξέλλες προκαλεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Independent: Άγαμος κομμουνιστής «Χάρι Πότερ» ο Τσίπρας

​Με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ είναι μακριά από την ελληνική ορθοδοξία: Ο κομμουνιστής “Χάρι Πότερ”, που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη της Ευρωζώνης», η βρετανική εφημερίδα Independent σχολιάζει πως αν και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μόνο 40 ετών, θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα την Ευρώπη στην περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός.

Μια ανάσα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές, η βρετανική εφημερίδα με ακραίους χαρακτηρισμούς επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την ανησυχία των Βρυξελλών σε περίπτωση που έρθει η Κουμουνδούρου στην εξουσία.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

Αγόρι μάγος

Ο Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς), έχει παρομοιαστεί με τον φανταστικό μάγο της JK Rowling από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στην Ελλάδα, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την δημιουργία φανταστικών υποσχέσεων που δεν θα είναι σε θέση να κρατήσει. «Ο Τσίπρας υπόσχεται τον παράδεισο επί της γης, χωρίς θυσίες, την επιστροφή στην ευημερία με κάποιο μαγικό τρόπο, σαν να ήταν ο Χάρι Πότερ», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ανορθόδοξη οικογενειακή ζωή

Ο κύριος Τσίπρας αν και έχει αποκτήσει δύο γιους με την αγαπημένη του Περιστέρα Μπαζιάνα, δεν την έχει παντρευτεί. Εάν ο Τσίπρας αναλάβει την εξουσία την Κυριακή, θα είναι ο πρώτος άγαμος Έλληνας πρωθυπουργός -μια μεγάλη αλλαγή για μια κοινωνικά συντηρητική χώρα. Το ζευγάρι μάλιστα ονόμασε τον δεύτερο γιο τους Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Η Μπαζιάνα έχει περιγραφεί από τα ελληνικά ΜΜΕ ως «ισχυρογνώμων, μαχητική και δυναμική» , καθώς και ντροπαλή με τη δημοσιότητα.

Άπειρος

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ένας 40χρονος ίσως να μην έχει πολύ μεγάλη εμπειρία ως ηγέτης ενός έθνους, αλλά προκαλεί νευρικότητα. «Ατού του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό: ποτέ δεν έχει κριθεί και δεν ήταν “υπεύθυνος” της κρίσης», είχε πει ο Βενιζέλος στη La Stampa.

Ανεπίσημος

Ο Τσίπρας ξεχωρίζει από τους συμβατικούς πολιτικούς. Ο ίδιος δεν φοράει γραβάτες κι έχει έναν πιο ανεπίσημο τρόπο με τους οπαδούς. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τον περιγράφει σαν να περπατά, όπως ο Ελβις επάνω στην σκηνή.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, υπάρχει νευρικότητα στις Βρυξέλλες γιατί ο κ.Τσίπρας έχει δεσμευτεί να ανατρέψει τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, ενώ πολλοί ανησυχούν ότι θα αρνηθεί να αποπληρώσει τα 240 δισ. ευρώ που η χώρα χρωστά στους πιστωτές της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top