ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Οι Αναποφάσιστοι "ψηφίζουν" τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi», που πραγματοποιήθηκε από το διάστημα 19 έως 21 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1008 ατόμων για λογαριασμό του «provocateur.gr».

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,1%, η ΝΔ 30,1 % και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, «Το Ποτάμι» με 5,3% , το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, το ΚΚΕ με 4,3% , οι ΑΝΕΛ με 2,7% , το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών με 2,4%, ο ΛΑΟΣ με 0,9% και η ΔΗΜΑΡ με 0,7%.

dimoskopisi-posostajpg.jpg

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κάτω από το όριο του 3,0%, δηλαδή εκτός Βουλής μένουν το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 7,5%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Α.Σαμαρά έναντι του Α.Τσίπρα από τους Αναποφάσιστους ψηφοφόρους και η αδυναμία των ΑΝΕΛ και του Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται να καθορίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και την επόμενη μέρα.

pinakas2.jpg


kataliloteros.jpg

Πιο συγκεκριμένα, το 49,8% εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά για Πρωθυπουργό έναντι 38,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στους Αναποφάσιστους ψηφοφόρους η διαφορά αυξάνεται, με το 51,2% να εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 30,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top