Μήνυμα Σουλτς σε Ελλάδα: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ και την Γερμανία

Αφήνει, ωστόσο, παράθυρο για «σοβαρή μείωση του χρέους»

Μήνυμα Σουλτς σε Ελλάδα: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ και την Γερμανία
Τακτική «μαστίγιο και καρότο» εφαρμόζει -όπως φαίνεται- ο Μάρτιν Σουλτς για την Ελλάδα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung.

«Για να επιτευχθεί μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη και σοβαρή μείωση του χρέους χρειάζεται ένα δίκαιο πλαίσιο σχέσεων συνεργασίας και όχι απειλές» τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε ρίξει «βόμβα» τονίζοντας ότι τα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας τα αποφάσισαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και όχι η ΕΕ και χαρακτηρίζοντας -μάλιστα- μερικά εξ αυτών «απαράδεκτα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα χρειάζεται «ένα έξυπνο μείγμα πολιτικής που να αποτελείται από μέτρα σταθεροποίησης των δημοσιονομικών της, δομικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις σε τομείς του μέλλοντος που να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Ταυτόχρονα, όμως, θέλησε να στείλει και ένα σαφές μήνυμα στη χώρα μας και την επόμενη κυβέρνηση, προειδοποιώντας πως «κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ και τη Γερμανία».

Μάλιστα, ο Σουλτς εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Άνγκελα Μέρκελ εμπιστεύεται τους Έλληνες και τους θεωρεί ικανούς να ορθοποδήσουν με τις δικές τους δυνάμεις. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top