Βαλαβάνη: Διαστρεβλώθηκαν τα λόγια μου, το Μνημόνιο τελειώνει τη Δευτέρα

«Με το “τεχνική επέκταση” εννοούσα τον απαραίτητο χρόνο διαπραγμάτευσης»

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών της έκανε λόγο η Νάντια Βαλαβάνη, αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξή της στον Αθήνα 9.84.

Η υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «τεχνική επέκταση», η οποία και ερμηνεύτηκε ως παράταση του Μνημονίου.

«Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες διαστρέβλωσης των δηλώσεων υποψήφιων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την απομαγνητοφώνηση απάντησης μου σε σχετική ερώτηση στο ραδιόφωνο του “Αθήνα 9,84” σήμερα το πρωί, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μίλησα για επέκταση του Μνημονίου ή του Προγράμματος, όταν αναφέρθη��α σε "τεχνική επέκταση" - χωρίς οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό προσδιορισμό - , σε αντίθεση με ό,τι διοχετεύτηκε στη συνέχεια σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ» αναφέρει η κα Βαλαβάνη.

Όπως εξηγεί η ίδια, «η “τεχνική επέκταση” δεν είναι παρά μια μέθοδος προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαπραγμάτευσης- όχι με την τρόικα αλλά με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για ένα χρέος, που μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά το βρίσκει βιώσιμο- και για να θέσουμε όλη τη δικιά μας ατζέντα από την αρχή. Ή, όπως είπα επακριβώς: "Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος πραγματικών μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων και τσακίσματος της εργασίας και ��ης αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων"».

«Η εποχή των Μνημονίων και του μνημονιακού καθεστώτος λήγει οριστικά τη βραδιά των εκλογών, για να ανοίξει μια εποχή αναγέννησης και ελπίδας. Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα με αδιαμφισβήτητο τρόπο. Εξίσου αδιαμφισβήτητη είναι και η προσωπική μου δέσμευση και προσήλωση στο στόχο αυτό» καταλήγει η κα Βαλαβάνη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top