Οι σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βούτσης: Θα εξαρτηθεί από το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά

Οι σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Μπορεί το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας να έχει ξεχαστεί εν μέσω της «καυτής» προεκλογικής περιόδου, ωστόσο η Βουλή που θα σχηματιστεί μετά την 25η Ιανουαρίου θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.

Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις- θα είναι το πρώτο κόμμα, το «βάρος» για το πιο όνομα θα προταθεί πέφτει στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, το ποιόν θα υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από το μετεκλογικό «κάδρο».

«Θ�� εξαρτηθεί από το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά, από το πολιτικό τοπίο, από τους συσχετισμούς, όχι όμως εις βάρος του βασικού μας προγράμματος. Το τονίζω» τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Α’ Περιφέρειας Αθηνών.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι υπαρκτή η πιθανότητα: «Ενδεχομένως να είναι εφικτή, με τη βοήθεια όμως πάντοτε αυτού του απαράδεκτου καλπονοθευτικού νόμου. Όσο μεγάλο ποσοστό και αν πάρουμε, θέλουμε την αυτοδυναμία για να μη βάλουμε νερό στο κρασί μας. Πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην έχουμε απέναντί μας το υπόλοιπο ποσοστό που θα είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό μιλάμε για κύκλους στήριξης, συναίνεσης, ανοχής στην κοινωνίας αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις».

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Περιφέρειας Αθηνών σχολίασε και τη σημερινή απόφαση που αναμένεται να λάβει η ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων, όπου είναι πιθανό να εξαιρέσει την Ελλάδα: «Εδώ θα είμαστε και από Δευτέρα, με ένα νέο πολιτικό συσχετισμό ελπίζω που θα καθιστά απολύτως υποχρεωτική την αλληλέγγυα και ισότιμη στάση απέναντι στην ελληνική περίπτωση μέσα στην ΕΕ». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top