Τσίπρας: Απέχουμε μισό βήμα από την αυτοδυναμία-Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις

Σφοδρή επίθεση στον Σαμαρά από την Πάτρα

Τσίπρας: Απέχουμε μισό βήμα από την αυτοδυναμία-Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις

​Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, ζήτησε από την Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «ισχυρός και αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα» .

«Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Ζητάμε, όμως, καθαρή και ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας, εκτιμώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει.

«Όσο πιο μεγάλη η στήριξή σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο βέβαιο ότι την Δευτέρα τελειώνουν οι περικοπές, η λιτότητα και τα Μνημόνια. Τόσο πιο δυνατή η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές» πρόσθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας επιθυμούν έναν ΣΥΡΙΖΑ «χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία όμηρους της δικής τους στήριξης, ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά μας».

Ο κ.Τσίπρας ξεκαθάρισε πως το κόμμα του όχι μόνο δεν θα συγκυβερνήσει με την τρόικα, αλλά δεν θα δεχτεί και εκπροσώπους των απόψεων της τρόικας στο υπουργικό του συμβούλιο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τους Έλληνες πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις τους .

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του δεν έχει μια κεντροδεξιά, συντηρητική παράταξη αλλά μια έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ.Σαμαρά, που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία, που προκαλεί αποστροφή σε κάθε μετριοπαθή και δημοκρατικό πολίτη».

«Το κόμμα του κ.Σαμαρά με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παλιάς ΕπΕΝ και του ΛΑΟΣ, δεν έχει δυστυχώς καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη που αναγνώρισε το Κομουνιστικό Κόμμα. Αυτός είναι ο κ.Σαμαράς και αυτό το κόμμα που κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία. Αντί για επιχειρήματα φόβος, τρομοκρατία και κομουνιστικός κίνδυνος» είπε.

Σχολιάζοντας τα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι, θα διαψευστούν οικτρά όσοι λένε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

«Αν θέλετε μια ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα γίνει από Φλεβάρη, αυτή δε θα είναι ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό. Γιατί ο μόνος που θα έχει χρεοκοπήσει θα είναι ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια» πρόσθεσε

Προειδοποίησε δε τον κ Σαμαρά «να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις. Εάν το αποτολμήσει, να γνωρίζουν όλοι ότι, από τη Δευτέρα, οι αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές θα τις επανεξετάσουν. Δεν θα τους σώσει ο καταστροφέας εγγράφων, που μόλις πριν από λίγες μέρες προμηθεύτηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίχνη της παρανομίας δεν σβήνουν».
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top