«Μαλάκωσε�� και ο Γλέζος: Αν θέλει η Μέρκελ, συνεργαζόμαστε μαζί της

Δηλώσεις στην Deutsche Welle από το Βερολίνο

«Μαλάκωσε» και ο Γλέζος: Αν θέλει η Μέρκελ, συνεργαζόμαστε μαζί της

Πρόθυμος να συνεργαστεί με την γερμανική κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως διεμήνυσε από το Βερολίνο, ο Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας σε εκδήλωση αφιερωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία διοργάνωσε το Die Linke την Τρίτη το βράδυ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος είπε χαρακτηριστικά «αν το θέλει η κυβέρνηση Μέρκελ, μπορούμε να συνεργαστούμε, αν δεν το θέλει, δεν θα συνεργαστούμε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι».

«Στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό για να σώσουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Του πήραν ότι και αν είχε. Του έκοψαν τους μισθούς, του έκοψαν τις συντάξεις, του χαμήλωσαν τα μεροκάματα. Αυτά οπωσδήποτε θα τα πάρει πίσω ο λαός. Σε ό,τι αφορά τους δανειστές, απλά λέμε, ελάτε αν θέλετε να το κουβεντιάσουμε», πρόσθεσε ο κ.Γλέζος

Κληθείς να απαντήσει θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι δανειστές αντί μέτρων λιτότητας, ενδεχομένως ζητήσουν μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ή της δικαιοσύνης, ο κ. Γλέζος απάντησε: «Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να υποταχθούμε σε σχέδια παράλογα. Και θα εφαρμόσουμε αυτό που είπε ο Πλούταρχος: 'το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και μαλακίας εστίν!'».

Αναφερόμενος στο θέμα των επανορθώσεων ο κ.Γλέζος ανέπτυξε τις θέσεις του, λέγοντας «Συνθήκη ειρήνης δεν έχει υπογράψει η Γερμανία. Μας έχει επιβάλει μια συνθήκη μη εμπόλεμης κατάστασης. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί όταν υπογράψει συνθήκη ειρήνης, επειδή είναι νομότυπη, αμέσως θα εξοφλήσει αυτά που οφείλει».

«Πιστεύω ότι ο γερμανικός λαός θα την πείσει να αλλάξει στάση» εκτίμησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top