Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από Λεπέν: Επίθεση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οργισμένη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Μόνο οι Γάλλοι ακροδεξιοί τους στηρίζουν»-«Μιλάει το κόμμα των Μπαλτάκου-Βορίδη»

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από Λεπέν: Επίθεση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οργισμένη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η Μαρί Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, η οποία ευχήθηκε να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο μόνος σύμμαχος του κ. Τσίπρα είναι η ακροδεξιά Λεπέν» έσπευσε να σχολιάσει η ΝΔ, σημειώνοντας ότι στην Ευρώπη «οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση».

«Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!» καταλήγει η ανακοίνωση της Συγγρού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέσω της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Εύας Καϊλή, δήλωσε: «Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».
1232.jpg
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα βρεθεί στην δραχμή χωρίς καν να έχει καταλάβει πώς έγινε αυτό, έτσι η Λεπέν που θέλει την καταστροφή της Ε.Ε. χαίρεται».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από το κόμμα των Μπαλτάκου-Βορίδη

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι δεν δέχεται υποδείξεις «από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη».

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότ��τας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για «ψεύτικη και αηδιαστική» στήριξη έκανε, εξάλλου, λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
papadim.jpg
«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς. Η δήθεν "συμπάθεια" της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική» έγραψε σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά (!) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter.

ΔΗΜΑΡ: «Όχι» στην ενίσχυση των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού

Και η ΔΗΜΑΡ έσπευσε να σχολιάσει αρνητικά τις δηλώσεις της Λεπέν.

«Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν πρέπει να σηματοδοτήσει και δεν θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού. Η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι ο αγώνας για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης μέσα από την πολιτική δημοκρατική ενοποίησή της» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top