Θα τρελαθούμε τελείως: «Μακάρι να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει η… Λεπέν!

«Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Αριστεράς, η θέση μας είναι συνεκτική»

Θα τρελαθούμε τελείως: «Μακάρι να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει η… Λεπέν!
Το είδαμε και αυτό! Η Μαρί Λεπέν εύχεται και ελπίζει να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές!

Μιλώντας στη Le Monde, η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ίδια δεν φαίνεται να θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση σε αυτό λόγω της ιδεολογικής απόστασης που χωρίζει τα δύο κόμματα: «Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών».

Η ίδια, πάντως, τονίζει στη συνέχεια ότι η υποστήριξή της σε μια «αντίπαλη» πολιτική οικογένεια είναι τακτική ειδικού χαρακτήρα, ενώ εκφράζει την ελπίδα μέρος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, που είναι πλέον το συντηρητικό, να αλλάξει στάση σε σχέση με την «απόλυτη υποστήριξη από μέρους του» της Ε.Ε.. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top