Το γκάλοπ του Guardian: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία και οκτακομματική Βουλή

Μπαίνουν οριακά στη Βουλή ΑΝΕΛ και ΚΙΔΗΣΟ

Το γκάλοπ του Guardian: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία και οκτακομματική Βουλή
Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και οκτακομματική Βουλή δείχνει το γκάλοπ του Guardian, το οποίο είναι ένας μέσος όρος των δημοσκοπήσεων που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 35%, με τη ΝΔ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 31% και τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 6,5%.
212.jpg
Αναλυτικά το γκάλοπ:

ΣΥΡΙΖΑ: 35%

ΝΔ: 31%

Ποτάμι: 6,5%

Χρυσή Αυγή: 6%

ΚΚΕ: 5,5%

ΠΑΣΟΚ: 5%

ΑΝΕΛ: 3%

Κίνημα: 3%

Παίρνει αυτοδυναμία ο Τσίπρας με ποσοστό άνω του 14% στα εκτός Βουλής κόμματα

Στη συνέχεια, ο Guardian δημοσιεύει ένα γράφημα στο οποίο επισημαίνεται το πως προκύπτει η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα. Όπως σας έχουμε αναφέρει, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το ποσοστό που θα λάβουν τα κόμματα εκτός Βουλής.

B7LU_ArCUAAUpxe.jpg

Με βάση το γκάλοπ του Guardian, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 35%, εάν το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων είναι από 14% και άνω, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει αυτοδυναμία.

Ο νεότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ο Τσίπρας

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, εάν γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, με τον μέσο όρο να είναι στα 64 έτη.

Παράλληλα, ο Guardian αναφέρει ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο έκτος πρωθυπουργός από τότε που η Μέρκελ ανέλαβε την καγκελαρία το 2005, δηλαδή οι περισσότερες αλλαγές από κάθε μέλος της ευρωζώνης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top